top of page

Het beste van het beste samengevoegd: Systema


“Het is geen vechtsport, maar een overlevingstechniek”, geeft trainer Kees Brinksma aan. “Daarnaast is het een ontdekkingsreis. Je leert jezelf kennen. Eigenlijk zouden we in de Abussonhal in Assen gaan trainen, maar dat is door omstandigheden niet doorgegaan. Ook was er nog sprake van dat we in de Marsdijkhal konden trainen, maar ten tijde van die gesprekken, was er sprake dat deze zou gaan sluiten.”

Systema is ontwikkeld in de 10e eeuw en is opgebouwd uit het beste van de verschillende krijgskunsten uit de gehele wereld. In Rusland is al deze kennis samengebundeld en ontwikkeld tot de vorm die het heden ten dage heeft. In Rusland wordt dit nog steeds gebruikt in de training van de Russische commando’s. Het is ontworpen om lichaam en geest op te bouwen, te vormen en te versterken en heeft de oorsprong in het Russisch Orthodox Christelijk geloof, het geloof dat alles wat ons gebeurd – goed en kwaad – uiteindelijk één doel heeft; het beste uit jezelf te halen en jezelf te kennen.

Het belangrijkste in Systema is de ademhaling. Iedere oefening wordt afgewisseld met een loopoefening, waar ademhaling een groot onderdeel is. Door op de ademhaling te letten, leer je ook te ontspannen. Naast het trainen met elkaar, wordt er ook met wapens getraind. Aan het eind van de training wordt er op traditionele wijze afgesloten en hierbij speelt het ‘afscheid nemen van de wapens’ ook een grote rol.

Binnenkort beginnen er weer nieuwe trainingen. De trainingen zijn op dinsdagavond vanaf 19:00uur in het gymlokaal aan de Koningin Emmastraat 9 in Smilde. Trainingspak en zaalschoenen (zonder zwarte zool) zijn gewenst. Mocht u een keer mee willen trainen, kunt u contact opnemen met Kees Brinksma.

© Beleef Assen

Tags:

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page