top of page

Rock Festival Assen


Assen – Al vroeg gingen de deuren open van de Caféstraat naar het Plaza in De Bonte Wever. Het beloofde een gezellige avond te worden, één die men niet snel zou gaan vergeten. Twee podia stonden klaar om gevuld te worden met rockbands. Een grote taak voor DIA Licht en Geluid was weggelegd om op beide podia een lichtshow te produceren en daarnaast nog voor geweldig geluid te zorgen.

Ook het personeel achter de bar en bij de snacks was er klaar voor. En dat was maar goed ook, want al vroeg vloeide het bier en werden de patat en broodjes hamburger gretig verorberd.

Dirty Boulevard mocht het spits afbijten en de band uit Assen deed dat geheel op eigen wijze. Met een volledig eigen sound speelden zij nummers als ‘Rebel’, ‘Sweet Soul Sister’ en ‘Man’s World’ van James Brown. Ook mocht zo vlak voordat Dany Lademacher’s Wild Romance op het podium aan de overkant staat, een nummer van Herman Brood niet ontbreken.

Dany Lademacher’s Wild Romance zorgde onder de muziekliefhebbers voor een nostalgisch gevoel. Assen is onlosmakelijk verbonden met Herman Brood, en dat was in de reactie van het publiek te merken. Oude tijden werden herbeleefd. Tot grote vreugde van het publiek mocht Dirty Boulevard’s Jeppe zich ook bij deze mannen op het podium begeven. De jarige toetsenist/saxofonist stond hier zeker zijn mannetje.

Het voordeel van twee podiums dat er niet gewacht hoeft te worden op het afbouwen en opbouwen tussen de optredens door. Niet alleen het publiek kon dit erg waarderen, maar ook de bands bleken hier groot voorstander van te zijn.Terwijl aan de ene kant Dany Lademacher met de mannen nog stond te rocken, stond Moonshark al klaar om het stokje over te nemen. Het publiek kon van de ene kant naar de andere kant lopen, of op een goed gekozen plek blijven staan. Een groot gedeelte van de bezoekers keek toch wel uit naar het optreden van Dilana, wat aan alle eisen bleek te voldoen. Een goede lichtshow ondersteunde de zangeres, die met een grotendeels Portugese band op het podium stond.

Crystal Dream is een veelzijdige band, maar richtte zich vanavond op covers van U2, hetgeen absoluut niet onverdienstelijk was. Het publiek genoot van de sound die de mannen ten gehore bracht, zong en danste uitbundig mee.

Hekkensluiter van deze enerverende avond was DeWolff, die tot middennacht zich over de menigte mocht ontfermen. Hun nieuwe album komt volgend jaar uit, maar vanavond speelden ze voor het eerst al twee nieuwe nummers die op het album komen: ‘Big Talk‘en ‘Tombstine Child’.

Voor velen was de avond veel te vroeg over. Ondanks dat men had genoten, had het nog wel uren door mogen gaan. Wellicht een volgende editie die hieraan zou kunnen voldoen, maar voor nu mag men terugkijken op een vol programma en geweldige avond.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page