top of page

Koningsnacht verbroederd


Assen - Het was druk in het centrum. Druk met jongeren die zich met grote rugtassen vol met drank begaven door de straten van het ene podium naar het andere, op zoek naar de gezelligheid. Voor jongeren bleek die plaats het Koopmansplein, daar staat het Burger-Queen-podium.

Om het plein heen worden al vroeg de tentjes met versnaperingen en verfrissingen opgebouwd. In de avond staat Papa di Grazi op het podium, wat veel bekijks brengt. Luid klinken de hits door de speakers. Jongeren verzamelen zich dicht bij het podium en zingen luidkeels mee.

Op de Markt staat de 'wat oudere jeugd', die niet minder luidkeels meezingt met hits. Niet gezongen door Papa di Grazi, maar door Xclusive. Bij de verschillende cafés is het druk, zowel binnen als buiten. Men staat rond de verwarmingen, het is beduidend kouder dan men in jaren zich kan herinneren.

Van René Froger tot ABBA en van Normaal tot Kool & The Gang en Blues Brothers en Mooi Wark niets is de muzikanten te gek tijdens Koningsnacht. Als het maar gezellig is, als het maar om te dansen en mee te zingen is.

Goed geluid en licht is daarbij belangrijk, de medewerkers van DIA Licht en Geluid hebben het op de verschillende locaties erg druk mee. Verkeersleiders, EHBO Assen en Jens Security zorgen dat het voor iedereen veilig en gezellig blijft.

Om één uur is het tijd om het feest te beëindigen. De podia worden afgebouwd, maar het feest gaat nog door in de verschillende cafés in de binnenstad.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page