top of page

Gratis diamanten


Assen - Het begon op een aangename herfstmiddag met een korte introductieronde, bestaande uit mini-optredens op de CD-afdeling van Warenhuis Vanderveen. Eigenlijk traditioneel voor de Popronde, dus ook in 2017 is dit niet anders. De hele middag speelden daar de artiesten die ’s avonds de binnenstad van Assen muzikaal versieren.

Joost Dijkema mocht de aftrap geven. De – van oorsprong Drents - gitaarvirtuoos liet wederom iedereen horen waar hij goed in is. Met 1 gitaar klinkt het alsof er minstens 3 gitaristen op het podium zitten. “Het is aangenaam verpakt”, aldus Egbert Hovenkamp II, die met Joost nog een samenklank presenteert. De combinatie is uitmuntend. Bij beide heren moet je soms meerdere malen luisteren wat er gezegd en gespeeld wordt om door alle lagen heen te komen.

Zijn album ‘Sacred Revelations’ is alweer bijna een jaar uit. “Wat gaat dat snel, daar kan ik niet tegen schrijven”, zegt Joost. Hij is al druk bezig met het schrijven van een volgend album, wat gepland staat voor volgend jaar.

Een andere artiest die een mijlpaal beleeft, is Banner. Vandaag komt zijn nieuwe single My Mind uit op Spotify. De reactie van het publiek in Assen was goed, dus dat beloofd veel voor de singer/songwriter van de Herman Brood Academie.In de avond zijn 16 locaties het podium van dit grootste gratis reizende concert van Nederland.

In Antje’s Taverne aan de Kloekhorststraat speelt Dandilion. De vier jongens hebben al een aardige muzikale reis gemaakt. Nadat hun EP 'The All Year Round' uitkwam, speelden ze onder andere bij De Wereld Draait Door, in de Melkweg en Tivoli.

Lisa Nora staat niet slechts op de CD-afdeling, maar ook in het Drents Museum. "Ik ben de jongste die meedoet aan deze Popronde en ook de jongste artieste ooit", verteld de 18-jarige enigzins trots. Muziek is haar met de paplepel ingegoten, haar ouders treden ook regelmatig op. "Ik ben vijf jaar geleden begonnen met schrijven, maar toen was ik nog niet op het niveau van nu. Mijn eerste liedje was ook in het Nederlands".

In een overvol Lodewijk Napoleon staat Colin Waters, die ’s middags twee keer eerder al optrad in Warenhuis Vanderveen. Met zijn positieve geluid en energieke optreden trekt hij veel publiek. Maar ook aan de overkant in De Koppelpaarden is het druk bij Maurice van Hoek en Band. Het was nog even spannend of de band wel op tijd zou zijn, daar de auto van één van de bandleden het had begeven.

Ook de MKB had zich in sommige gevallen heel veel moeite gedaan om deze Popronde tot een succes te maken. Zo had Willem (Dit is Kont) overal in de winkel kaarsjes neergezet, wat voor een extra bijzonder effect zorgde. Stuk voor stuk stonden artiesten hun hart en ziel te geven. Sommigen hadden platen en cd's bij zich voor verkoop, wat ook het publiek de mogelijkheid gaf om langer dan één avond te genieten van geweldige artiesten. Sommigen groeien nog, wetende dat ze alleen maar beter zullen worden. Kleine diamantjes die nog geslepen worden. “Zonder vrijwilligers zou Popronde hier niet mogelijk zijn”, aldus een trotse organisatie. Tevreden en met een lach op zijn gezicht loopt Robert Jan van Hoogdalem de hele avond op verschillende plaatsen in de binnenstad. “Ik denk dat ik dit de leukste Popronde vond tot nu toe!” laat hij weten.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page