top of page

Muzikale excellentie


Assen - Jongeren van middelbare leeftijd gingen vanavond terug naar hun jeugd. De aanwezige jongeren konden even beleven hoe het was om jong te zijn veertig jaar geleden. Dire Straits Experience is een belevenis, geen tribute-band. En dat bewezen de heren vanavond in De Bonte Wever.

Klaargezette bekers met drinken, kartonnetjes gevouwen om meerdere drankjes te kunnen verplaatsen en het personeel van De Bonte Wever stonden al klaar. De eerste snacks en patat raken de frituur en de sfeer is meer dan gemoedelijk. Iedereen komt hier met dezelfde intentie: genieten van goede muziek. Want muziek verbindt, dat is de afgelopen veertig jaar van Dire Straits hits gebleken.

Voordat de hoofdact op het podium verscheen, mochten de heren van Two Faces het publiek opwarmen. Met rocknummers van onder andere Moody Blues en The Animals brachten Eddie Mulder en Jos Harteveld het publiek in de stemming. Twee gitaren op het podium, geen slagwerk, geen toetsen. Toch werd de essentie van de nummers goed weergegeven, waardoor de overige instrumenten nauwelijks gemist werden. Een eigen interpretatie wordt aan iedere cover gegeven, wat alle nummers een specifieke sound geeft.

Maar uiteraard was iedereen gekomen voor de Dire Straits Experience. Ruim 1000 bezoekers hadden hoge verwachtingen van deze avond. Sommigen zaten al vroeg in de zaal om een plek vooraan te kunnen bemachtigen. Anderen namen met veel genoegen een plek aan een tafel achter in de zaal plaats. De eerste klanken van gedonder en een dwarsfluit klinken door de zaal, lichtflitsen verlichten het podium.

Met de originele leden Chris White en Chris Whitten heeft de band uiteraard een goede basis. Maar met alleen een goede basis nemen deze heren geen genoegen. Een ijzersterke groep muzikanten met jarenlange ervaring staan op het podium met in de spotlight Terence Reis, die – conform Chris White – zowel vocaal als instrumentaal Mark Knopfler kan evenaren. De dynamiek en energie van de heren op het podium slaat over op het publiek. Onafhankelijk van elkaar hebben deze mannen samengewerkt met grote namen als Jamiroquai, Anastatia, George Michael, Simply Red, Robbie Williams en Chris Rea.

Alle grote hits komen voorbij, van ‘Walk of life’tot ‘Sultans of Swing’en ‘Brothers in Arms’. Maar ook ‘Money for Nothing ‘ en ‘Romeo and Juliet’mogen niet ontbreken op een avond als deze.“Nederland is het leukste land om op te treden”, aldus Chris White. “We komen hier al jaren en zullen dit blijven doen zolang de fans blijven komen”.

Aan alle goede komt een eind, zo ook aan deze beleving. Vol van indrukken en al neuriënd begeeft menigeen zich richting de auto en naar huis. Anderen blijven deze nacht nog in Assen.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page