top of page

Italiaanse schoonheid op heilig asfalt


Assen - Terwijl eerder deze week menigeen nog de ramen van de auto moest krabben, is het weer dit weekend volledig omgeslagen. Mediteraans mooi, zo lijkt het, alsof de zon uit Italië is overgekomen om over de motoren en bolides op het circuit van Assen te schijnen. Het is tijd voor Viva Italia!

Het jaarlijks terugkerend evenement Eni Viva Italia powered by Checkstar wordt voor de vierde keer gehouden. Motoren en auto’s van verschillende Italiaanse merken staan te pronken op het middenterrein van het TT-circuit.

Er wordt informatie gegeven en foto’s gemaakt. Overwegend mannen, vaak trotse vaders met hun zonen, lopen langs de rijen met merken als Strada Ferrari, Masserati en Ducati. Uiteraard mogen de Lamborgini ook niet ontbreken en hebben een eigen piazza (plein).

Maar ook op het circuit is genoeg te zien. Tijdraces van motoren en auto’s wisselen zich af. Ter vermaak van het publiek was er met enige regelmaat een knalpijp te horen voor de hoofdtribune en motoren gingen met 280km/uur over de baan. Parades en concoursen mogen bij zoveel moois niet ontbreken.

Naast de prachtige bolides zijn ook de meer reguliere automerken te bewonderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan Fiat en Alfa Romeo. Dat betekent niet dat deze auto’s minder mooi zijn, in tegendeel. De nieuwste auto’s waren te bewonderen, maar ook oldtimers met trotse eigenaren waren naar Assen gekomen. Vanuit verschillende windstreken zijn deze morgen velen de weg op gegaan naar Assen. Vanuit het westen van het land kwam men ten hoogte van Hardewijk bij elkaar. “Je rijdt dan in een colonne deze kant op. En je ziet daar zelfs al mensen langs de weg met camera’s. Dat is geweldig!”, aldus een deelnemer uit Amsterdam.

Vele clubs uit Nederland waren aanwezig om merchandise te verkopen en hun liefde voor de verschillende merken te profileren.Meer dan 1000 auto’s hebben hun weg gevonden naar Assen, waaronder Abarth-, Alfisti-, Lancia- en Fiatliefhebbers.

Er is weer een editie van dit groeiende evenement voorbij. De organisatie kan terugkijken op een geslaagde dag, net als de bezoekers en deelnemers.

© Beleef Assen © Foto's Beleef Assen en Anco Stam

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page