top of page

Koltakov tekent voor kunstijsbaan Assen


Afgelopen weekend waren alle wereldtoppers in Heerenveen voor deelname aan het WK ijsspeedway. Bijna alle deelnemers hebben tijdens hun aanwezigheid de petitie "Kunstijsbaan hoort in Assen" getekend. Verantwoordelijk voor deze actie was ijsspeedwaycoureur Wiebe Vochteloo uit Assen die van donderdag tot en met zondag in het Thialfstadion aanwezig was.

Wiebe Vochteloo wist ruim honderd handtekeningen van de ijsspeedwayteams binnen te halen. Ook de kersverse wereldkampioen Dimitri Koltakov plaatste voor het oog van fotografen zijn handtekening voor de terugkeer van het ijsspeedway naar de Drentse hoofdstad. Het WK ijsspeedway is maar liefst 45 jaar onafgebroken in Assen gehouden en trok jaarlijks vele duizenden fans uit heel Europa.

De actie voor het behoud van àlle ijssporten in Assen breidt zich steeds verder uit. Nadat reeds eerder bekende schaatsers , waaronder 2-voudig wereldkampioen Hilbert van der Duim, zich achter de actie schaarden steunt nu ook bijna de hele wereldtop van het ijsspeedway de actie voor de komst van een volwaardige kunstijsbaan in Assen.

De initiatiefnemers gaan ook de komende weken nog door met het verzamelen van handtekeningen om dit doel te bereiken. Meedoen aan de actie kan nog steeds door te tekenen.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page