top of page

Kaarten winnen voor het Sportgala Drenthe 2016


Op 18 februari 2016 zullen de Drentse topsporters weer geroemd worden voor hun prestaties in 2015. In de Bonte Wever wordt bekend gemaakt wie de verkiezing gewonnen heeft in verschillende categorieën.

De sporters zijn verdeeld in de volgende categorieën: 'Sporttalent van het jaar', 'Sportploeg van het jaar', en natuurlijk 'Sportman en Sportvrouw van het jaar'.

Het Sportgala is dit jaar anders opgezet dan voorgaande jaren. In de nieuwe opzet zullen de gemeentelijke huldigingen basis voor het provinciale gala. De gemeenten die deze huldigingen niet hebben, zullen namen aanleveren die in 2015 een bijzondere prestatie hebben neergezet. De regionale winnaars zijn automatich geplaatst voor het Sportgala Drenthe. In deze opzet zal het Sportgala een finale zijn die alle gemeenten zal vertegenwoordigen.

Nieuw is de Publieksprijs. U als sportliefhebber heeft van 12 t/m 14 februari de mogelijkheid om digitaal te stemmen, nadat het laatste regionale sportgala is geweest. U kunt stemmen op de 48 genomineerden sporters. Per catagorie kunt u stemmen op uw eigen favoriet. De sporter of sportploeg met de meeste stemmen zal de winnaar zijn van de Publieksprijs.

Per categorie zullen er drie sporters of sportploegen gaan strijden voor de titel. Een nominatiecommissie zal kiezen wie dit zijn en dit op 12 februari bekend maken, wanneer de stembussen open gaan. De winnaars zullen bepaald worden door drie jury's, waaronder het Drentse publiek. Hiernaast is er nog een topsportjury en sportjournalistenjury.

Onder de stemmers van de Publieksprijs worden toegangskaarten voor het Sportgala Drenthe verloot. Stemmen kunt u doen op http://www.sportgaladrenthe.nl/

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page