top of page

Bubbelen als training: Workshop bij Joyah Music.


Assen - Op zaterdag 30 april aanstaande zal er bij Joyah Music een nieuwe workshop worden gegeven. Altberto ter Doest zal de LAX VOX workshop gaan leiden. Maar wat is LAX VOX? Wie heeft er baat bij? En waar komt het vandaan? We vroegen dit en meer aan Kirsten en Rob Alting.

"LAX VOX betekent 'vrije stem'. Het is middels trillingen die onstaan door water de weerstand van je stembanden trainen", zegt Rob. Kirsten vult aan: "Ik ben het bewijs dat het werkt. Alberto was mijn docent."

"Vooral mensen die hun stem veel gebruiken hebben er baat bij. Denk hierbij aan zangers, maar ook sprekers. De meest gehoorde klacht is wel, dat men na een lange toespraak vermoeid is, hees is of keelpijn heeft. LAX VOX traint de stembanden."

Het onstaan van LAX VOX ligt in Finland. In 2011 heeft Marketta Sihvo, een zang- en stemcoach, dit ontwikkeld. Sinds 1991 gaf zij al bij conferenties trainingen aan de sprekers. Deze vorm van training van de stembanden wordt nu wereldwijd erkent. Het is een goede manier om de stem op te warmen.

Waarom hebben jullie besloten om hier een workshop te gaan houden?

"Ik vindt dat het veel meer bekendheid moet krijgen", verteld Kirsten. "Het is een gezonde manier om gebruik te maken van je stem", aldus Rob, "Veel logepedisten gebruiken het al." En waarom juist met Alberto? "Alberto is mijn docent geweest. Hij heeft de hele wereld rondgereisd en heeft veel ervaring op dit gebied." Alberto heeft in verschillende musicals gespeeld in binnen- en buitenland en is tevens stemcoach bij verschillende grote musicals en shows.

Kan men zich nog opgeven?

Jazeker kan dat nog. Opgave kan via de mail: joyahmusic@gmail.com

Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar.

© Beleef Assen Foto met dank aan Joyah Music

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page