top of page

Klassiekers door het noorden: PAGrally.

Assen - Zondagmorgen verzamelden zich de parkeerplaats van 't Asser Wapen aan de Dijkveld weer een groot aantal klassiekers en sportwagens voor een rondrit door Drenthe en Groningen. Vanaf 10 uur meldden zich de eerste deelnemers om zich aan te melden voor deze rally, die totaal 123 deelnemers telde in zo'n 60 auto's.

Om half 11 werd de startvlag gezwaaid voor de dertiende editie van de PAGrally.

Dit autoklassieker evenement wordt georganiseerd werd voor het goede doel door het Post Anthoniaans Genootschap uit Assen. Dit genootschap probeert geld bijeen te brengen voor de stichting Steunfonds Scouting, een fonds waar de noordelijke scoutinggroepen een beroep op kunnen doen voor ondersteuning.

De PAGrally is in de loop van de tijd een begrip geworden onder de rally- en toerrijders. Niet alleen klassieke auto’s, maar sportauto’s en exclusieve auto’s rijden mee. Dat leverde een breed scala en diversiteit aan automobielen in het deelnemersveld op. Het is niet alleen een ontspannen rit, maar er zit ook wel degelijk een wedstrijdelement in. Onderweg dient er een controlekaart worden ingevuld, wat alleen gedaan kan worden als de route wordt gevolgd. Deze is aangegeven middels een zogeheten bolletje-pijltje systeem. Dit is een systeem dat bij een clubrit van motoren of auto's gebruikt wordt bij een oriëntatierit.

Maar ook door de gezellige en ongedwongen sfeer, waar het goede weer zeker een positieve invloed op heeft. Het is voor de deelnemers lekker genieten van een rondrit door de natuur van de noordelijke provincies met of zonder opdrachten onderweg. Halverwege de rit was een lunchpost waar gezamenlijk werd gegeten op een bijzondere locatie.

De PAGrally is niet alleen leuk voor de bezitters van klassieke auto’s maar ook voor de toeschouwers. Publiek kon voor en tijdens de start de auto’s van weleer bekijken of ‘s middags vanaf half vier wanneer alle deelnemers arriveren bij 't Asser Wapen voor de finish.

© Beleef Assen

© Foto's PiMaBu

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page