top of page

Een avond theater, maar dan anders.


Assen - Knerpende paden, tjirpende vogels en de geuren van het bos. Een serene rust heerst op het Landgoed Valkenstijn, waar u uitermate beleefd wordt opgevangen door 2 dames: "U mag zich melden bij de heer met de hoge hoed". Er heerst rust op het landgoed.

In een lange stoet wandelt het gezelschap over de paden en komt u meer te weten over 'Mevrouw' en 'Meneer'. Over de geschiedenis vanuit een ander perspectief. Op 3 prachtige locaties beleeft u door middel van dans en vertellingen een avond theater op een andere manier. Tijdens de voorstelling wordt u voorzien van amuses, die leiden naar het feestelijke diner aan het eind van de voorstelling.

De makers van deze voorstelling zijn Sanneke Roelofs en Floortje Ernst. Terwijl iedereen geniet van het diner, nemen zij de tijd om hun visie te vertellen. "Voor ons is de locatie leidend voor de voorstelling". Door zich een beeld te maken van de locatie, komt er een idee, een beeld over hoe het in grote lijnen moet worden. "Met dit idee zijn we naar Egbert (Hovenkamp II red.) gegaan, met het verzoek hier gedichten op te schrijven. Binnen de kortste tijd kwam hij met 3 prachtige gedichten aan. En voor het eerst werken we nu samen met dansers". De samenwerking tussen Cultureel Hart Assen, Drents Landschap en ICO is in combinatie met StudioTape en Elles Kiers zeer de moeite waard.

Tickets voor zaterdag en zondag van De Rand zijn nog steeds verkrijgbaar. U kunt ze hier bestellen.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page