top of page

Aanstormend talent tijdens de maaltijd


Assen - De milde zomeravond eindigde met regen. Maar dat deed niets af aan de gezelligheid op het terras van Best Western Hotel de Jonge. Daar wisselde een heerlijke maaltijd, een drankje en goede muziek zich af op het eerste Mainstage and Friends van dit jaar. Om 20:00 uur had de band zich geinstalleerd en beet Anoek Zuidersma de spits af met haar prachtige stem.

Met een vaste band krijgt jong talent de kans om op te treden voor publiek. Zich te laten horen en zien op een open podium. Dat gebeurt wel meer in Assen, maar Mainstage is anders, geeft initiatiefnemer Elton Joseph aan. "De drempel bij een open podium is vaak net iets te hoog. Wij zorgen ervoor dat er begeleiding is." Begeleiding is in dit geval een breed begrip. Niet alleen krijgen de beginnende artiesten les bij Elton, maar de begeleiding bestaat ook uit de band. "Als de artiesten willen, oefenen wij ook nog met ze."

Naast Mainstage and Friends, is er ook Mainstage Open, Mainstage on Tour en de Mainstage Partyband. "Wij proberen om iedere zomer 2 optredens te verzorgen tijdens de zomer", vertelt Anouk. "Normaal is er een Open Podium in Veenhuizen. We zijn begonnen in Assen overigens". "Wij zijn nu ongeveer 5 jaar bezig", aldus Elton. "De doelstelling is om de nieuwe generatie te begeleiden".

De Line up begeleidingsband bestaat uit Elton Joseph op toetsen en gitaar, Christiaan van Dorland op bas, op drums Jack Siahaya en op gitaar Reggie van den Steen.

De jongste artieste van de avond was de 12-jarige Jewelsia. Zij mocht dan ook - na Anouk - beginnen met zingen. Daarna volgden Sergej van Duinen, Lea Aponno, Denysha Sihasala - die zichzelf op gitaar begeleidt - en Shanice Aponno.

Met een mix van verschillende muzieksoorten in zowel het Engels als het Nederlands, zowel ouder als nieuwe hits, werd het al snel drukker op het terras. Voorbijgangers bleven even staan om te luisteren naar de aankomende talenten. De meeste zangers en zangeressen van vanavond zijn pas een jaar bezig. Enige spanning is er zeker bij sommigen, maar na applaus vanuit het publiek, lijkt dat helemaal weg te zijn.

Een geslaagde avond die een vervolg gaat krijgen op 19 augustus aanstaande. Ook dan bent u van harte welkom bij Best Western Hotel de Jonge.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page