top of page

Dag van de Democratie


Assen - Het is een vreemde gewaarwording op de zaterdag. De deuren van het gemeentehuis staan wagenwijd open. Er ligt zelfs een blauwe loper en er staat een boog van blauwe en witte balonnen bij de ingang. Het is de Dag van de Democratie. En voor het eerst in de geschiedenis heeft ook het gemeentehuis van Assen de deuren daarvoor geopend.

Vaak weten we als burger niet waar we inspraak in hebben. Gemeentelijke zaken, raadsvergaderingen, bestuurlijke besluitvorming ... voor sommigen klinkt het ingewikkeld, zwaarwegend. Waar onze gemeentelijke belastingen aan worden uitgegeven is voor velen een raadsel. En wat te doen als u met een idee rondloopt dat van grote invloed kan zijn op het welzijn van de stad of de bewoners? Op deze dag was er een mogelijkheid om wat meer te weten te komen over de werkzaamheden van de gemeente. En er was tijd en ruimte om eens te praten met raadsleden.

En voor een ieder was er wat te beleven. Zo was er een rondleiding, waren er workshops en zelfs een politieke bingo! In de hal werd u verwelkomt met koffie en een tompouce, was er een informatiemarkt en voor de kinderen waren er spekjes en ranja. Ook de ideeënboom hing aan het eind van de middag vol blaadjes.

Ook was er voor de kinderen genoeg georganiseerd. Zo konden ze bijvoorbeeld een verkiezingsposter ontwerpen, was er een speurtocht en konden ze op de foto met burgemeester Marco Out. Ook konden ze de burgemeester vragen stellen. Quint en Eloy deden dat ook. Zij hadden een verzoek aan de burgemeester; een speeltoestel voor hun grote broer Harley, die in een rolstoel zit. Zo kunnen ze met z'n drieën in de speeltuin spelen. Burgemeester Out kon hier geen toezegging voor doen, maar heeft de jongens belooft om contact op te nemen met de personen die hierover meer weten om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Hij belooft contact op te nemen met de jongens om heb op de hoogte te stellen. De kinderen mochten ook met de burgemeester op de foto, waarbij zij zelf de ambtsketting om mochten hebben. De burgemeester legde de dubbele penning en het ontstaan van de ambtsketting uit en nam uitgebreid de tijd om alle vragen te beantwoorden.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page