top of page

Limburg een succes in Assen


Assen - Heel even maar, een paar uurtjes, was Assen Limburgs grondgebied. Rowwen Hèze nam bezit van De Bonte Wever en zette Plaza Mexicana op z'n kop. Vanuit heel Nederland was men gekomen om het optreden van de band uit het Limburgse America mee te maken.

In het voorprogramma speelde de band BliXem om het publiek op te warmen. Dat ging de mannen goed af. Met covers van Elvis tot De Dijk ... van alles kwam voorbij. En daarmee werd ook de eerste polonaise van de avond ingezet. Het was voor de band uit Zuid-Oost Drenthe niet de eerste keer dat ze in het voorprogramma van Rowwen Hèze stonden. Ook stonden ze al eerder in voorprogramma's van onder andere Jovink en de Voederbietels. Goede muziek zorgt voor goede stemming en dat maakt dorstig. Dus ook aan de bar liep het lekker door.

Met het publiek al in goede stemming, mocht Rowwen Hèze het podium betreden. Dit was waar de bezoekers op hadden gewacht. En het viel ze niet tegen. Er werd meegezongen, gefeest, geklapt, gehost en gedanst. Zelfs het Limburgs was voor de meesten goed te verstaan. Naarmate de avond vorderde, werd het steeds gezelliger. Stoelen waren er niet meer om op te zitten, maar ook om op te staan, en natuurlijk is het geen feestje zonder het traditionele biergooien. Met meerdere toegifts gaf de band grif toe aan het enthousiastme van het publiek.

Na het optreden namen bezoekers nog even de tijd om de belevenissen met elkaar te bespreken in de caféstraat.

Drents Limburg of Limburgs Drenthe ... hoe men deze avond ook wil bestempelen, Rowwen Hèze en Assen blijkt een goede combinatie en zeker een vervolg waard.

Meer foto's op de foto pagina.

© Beleef Assen © Foto's: Beleef Assen en A. Stam

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page