top of page

Opstap naar roem in Assen


Assen - Na veel voorbereiding was het gisteren eindelijk zo ver: Popronde Assen 2016 vond plaats in het centrum van Assen. Met 30 podia en 45 acts de grootste Popronde die Assen tot nu toe heeft gehad. Het was goed voor 56 optredens in totaal.

De officiële opening vond plaats in het Drents Museum, maar eerder in de middag kon men al genieten van meerdere optredens op de CD-afdeling van Warenhuis Vanderveen. Bands en artiesten als Potman jr, Statesmen, Tolls en The Grand East lieten al van zich horen in de middag aan het winkelend publiek. En dat werd op prijs gesteld. Met debutalbums en EP's van menig artiest was het een ware muziekbeleving. Men bleef wat langer op de afdeling om te luisteren naar de artiesten die in de avond bezit namen van horecagelegenheden en winkels in het centrum.

Het was onmogelijk om alle optredens volledig te zien, maar er werd door menigeen toch een poging gedaan. Vele bezoekers van de Popronde hadden een route uitgestippeld om favoriete bands en artiesten te zien optreden. Anderen liepen van locatie naar locatie en lieten zich verrassen. Dat horecagelegenheden als onder andere Pub Cheers, Café Herberg De Koppelpaarden, 1809 Lodewijk Napoleon, De Witte Bal en Café Astrix optredens hadden was te voorzien. Maar optredens in het Drents Museum, Bibliotheek en Theater De Nieuwe Kolk, het kantoor van Dagblad van het Noorden en Barderobe waren toch enigzins uitzonderlijk. De organisatie had een boot ingezet om de bezoekers te vervoeren van de kop van de Vaart naar de locaties van Stadscafé De Pelikaan en Eetcafé De Witterbrug.

En ook de artiesten gingen uiteraard kijken bij hun collega's. "Bij Popronde probeer je altijd wel te kijken bij en luisteren naar andere bands", aldus Potman jr. Aangezien er veel optredens ten zelfde tijde plaatsvinden, is dat ook voor artiesten onmogelijk. Gelukkig voor hen is Popronde het grootste gratis rondreizende muziekfestival van Nederland. Met meer dan in totaal 120 acts gaat Popronde dit jaar onder andere nog naar Emmen. Mocht u dus het spectakel gisteren hebben gemist, bent u op 3 november welkom in het centrum aldaar.

Met een afterparty in Zaal 11, waar 45ACIDBABIES deze editie van de Popronde afsloot, kan men terugkijken op een geslaagde editie.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page