top of page

Acht mannen, zeshonderd dames: Australia's Thunder From Down Under groot succes

Assen - Om klokslag acht uur gingen de deuren open van de zaal waar vele vrouwen smachtend op stonden te wachten. Twee weken geleden was hier het Hollands Meezing Festival, waar menigeen stond te dansen, vanavond stonden er tafels en stoelen en was het omgetoverd tot een theater.

Al snel stroomde de zaal vol met dames die daarvoor in een lange rij ongeduldig stonden te wachten. Sommigen al meer dan een uur. Omdat er geen aangewezen zitplaatsen waren, begaf een ieder zich zo snel mogelijk naar de tafels die het dichtst bij het podium stonden. De sfeer is opgewonden, in afwachting van wat er gaat komen. Een aantal dames is al eerder naar de show geweest en laat tijdens het wachten op de mannen al één en ander los.

Het - overwegend jonge - publiek zoekt een plek, hetgeen niet makkelijk is naarmate de show nadert. De beste plekken zijn bezet, dus is het even heen en weer lopen voor dezen en genen. Waar heb je het beste uitzicht?

Bij de bar werden ondertussen drankjes besteld en ook de hapjes kwamen op tafel. Selfies werden gemaakt, iedereen mag weten dat je bij deze bijzondere avond bent. Langzaam - voor sommigen té langzaam - wordt het half negen en begint de show. De lichten gaat uit en heel even wordt het rustig in de zaal. Dat duurt echter niet lang en op het scherm wordt er afgeteld.

Met veel geschreeuw en op muziek van Justin Timberlake worden de mannen op het podium welkom geheten. Presentator Kurt belooft te geven waar een ieder voor komt: de mannen van heel dichtbij en heel persoonlijk. En zijn belofte wordt waar.

Door de show heen wordt je meegenomen naar verschillende plaatsen, tijden en situaties. Om maar in de jungle te beginnen, waar Alexander heerst. De mannen lopen met regelmaat de zaal in om de tafels te benutten als podium. Daar waar net Hollandse bitterballen stonden, staan nu Australische heren met ontbloot bovenlijf. Van de jungle naar het leger, want vrouwen houden van uniformen. Kurt vraagt het in ieder geval netjes na bij de dames, hetgeen met geschreeuw werd goedgekeurd. Sergeant Beau zorgt voor de twijfelaars nog een reden om mannen in uniform leuk te vinden.

Kurt heeft nog een goed idee om de tijd door te komen en de show wordt nog interactiever. Met drie dames op het podium wordt er een spel gespeeld, wat zeker voor hilariteit zorgt bij alle aanwezigen. Voor hun medewerking kregen de dames de nieuwe kalender, die bij de merchandisestand alsmede online te verkrijgen is. Uiteraard signeerden de heren deze later op de avond nog.

De pauze was niet alleen goed om te roken voor sommigen, maar ook - zoals door één van de dames werd gezegd - "een moment om af te koelen en op te laden voor het tweede gedeelte".

Nadat iedereen voldoende afgekoeld was, hapjes en drankjes weer op tafel stonden en iedereen weer een stoel had gevonden, kwamen de heren de tafels weer bezetten. Met een kleine les over wat er gebeurt als de man van huis is, staat melkman Malik als snel zonder shirt. En waar er voor de pauze nog dames op het podium werden uitgenodigd om op een stoel te zitten, staat er nu een bed op het podium. Nadat de melkman weg is, komt er een SWAT-team, die met team-leider Jason de boel zo verhit, dat de brandweer zich gaat melden. Laten de heren nou een brandblusser bij zich hebben ... op alles voorbereid, deze mannen. Dat Kurt niet alleen een goede presentator is, maar ook kan dansen, laat hij zien als hij samen met de heren voor een dame uit het publiek danst. En ook hij gaat daarbij deels uit de kleren. De mannen houden ten alle tijden wel wat kleding aan, ook al is het niet veel. Plagen, aanraken ... het hoort bij de show.

De mannen sluiten de show af als echte mannen: cowboys. Op nummers als 'Sweet home Alabama' wordt nog een laatste keer gedanst. En als AC/DC door de speakers klinkt, is het toch echt ten einde. Tijdens de show mocht er beperkt worden gefotografeerd en gefilmd. Alle dames krijgen derhalve na de show de mogelijkheid om met de heren op de foto te gaan, waar de mannen uitgebreid de tijd voor nemen.

Stagemanager Nicole laat weten dat de dames in Nederland eigenlijk redelijk gereserveerd zijn in vergelijking met dames uit Amerika. En ook gemiddeld jonger. "Bij de shows in Las Vegas zitten soms drie tot vier generaties. En ook veel meer oudere dames die door hun man keurig worden afgezet."

Voor velen de perfecte meidenavond. Voor dames die daarnaast van opzwepende muziek houden en uitermate goede choreografie kunnen waarderen, was het echt genieten.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page