top of page

Voor ieder wat wils: Bohemian Ibiza Market

Assen - Dit weekend is er in de TT-Hall een Bohemian Ibiza Market, een onderdeel van het Family Trends Festival. VOor iedereen is er wat te doen. Voor de kinderen worden er verhalen verteld, er is een Foodtruck-plein waar men wat kan eten en vele standhouders die de hal vullen.

Alhoewel de eerste dag er een tegenvallend aantal bezoekers was, was het voor de standhouders niet een reden om minder hun waar aan te prijzen. En prijswaardig is het. Neem bijvoorbeeld de heerlijke geuren die je tegemoet komen op het plein bij de foodtrucks. En zittend aan een tafeltje, kan je genieten van de verschillende shows die op het podium plaats vinden.

Op en top genietend van een portie churros van Charlies Churros is geen straf. Absoluut de beste churros die ik persoonlijk ooit gegeten heb. Charlie verteld mij dat de caravan waar ze uit verkopen, ooit de caravan voor vakanties van de familie was. "Toen we dit idee kregen, hebben we de hele caravan verbouwd. Apparatuur heb ik opgehaald uit Spanje".

Ook een kopje groene thee van Covotee is het genieten op de markt. "Tze Tji Chun Chinese groene thee is een natuurproduct met veel voordelen", verteld Ellie Alders. "het is bewezen dat het goed is voor hart en bloedvaten, geheugen en nog veel meer. Ik heb er persoonlijk ook profijt van", verteld Ellie mij.

Naast Ellie Alders van Covotee staat Yvette van Rooijen. Een keur aan parfum staat bij haar op de tafel, allemaal in flessen. Het zijn dames- en herengeuren die bekend zijn, net zo goed als het orgineel, maar met een gedachte erachter. Men koopt een klein flesje (vanaf 30 ml) en laat datzelfde flesje steeds bijvullen bij tappunten die door heel Nederland te vinden zijn. Door de code op het flesje is de geur te herkennen bij ieder verkooppunt. Naast parfum heeft Yvette ook alles voor gelnagels en verkoopt ze moderne sieraden. "Op verzoek kom ik ook naar klanten toe."

Workshops zijn er ook te vinden. Bijvoorbeeld bij Anders Bloemstyling, waar je bloemstukken kan maken op een stuk schors. "Je eigen fantasie is de grens. Maar als je geen inspiratie hebt, kunnen wij je altijd nog helpen", zegt Lenie Lomulder.

Kleding is er genoeg te vinden op de markt, net als woonaccessoires. Kaas, worst, olie en wijn, maar ook slabbetjes, gelnagels en zeepjes. Her en der klinkt muziek. Zoals bijvoorbeeld bij de stand van MemoryLane Vries en Zeepfeest. Met handgemaakte zeepjes en artikelen die doen denken aan de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw is het een kleurrijk geheel. Een goed glas wijn kan je proeven bij de stand van de Reestlandhoeve. Tijdens het groeiseizoen van de druiven klinkt er klassieke muziek op de drie hectare grote hoeve. De gedachte hierachter is dat de druiven mede hierdoor meer resistent zijn tegen ziektes en er dus betere wijn geproduceerd kan worden. Dit is een kleine greep van standhouders op de markt, die tot 17:00 uur zondag duurt.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page