top of page

Sint Nicolaas weer in Assen aangekomen


Assen - Ook dit jaar slaat de Goedheiligman Assen niet over. Vanmiddag kwam Sinterklaas met 400 Pieten aan op de kop van de Vaart om vanuit daar een tocht te maken door het centrum. De tocht eindigde op het Koopmansplein, waar honderden kinderen stonden te wachten vol ongeduld.

Ook langs de route aan de Vaart stonden rijen kinderen met papa's, mama's, opa's en oma's om Sinterklaas te verwelkomen in onze stad. Een optocht met wagens vol Pieten, Minions, en zelfs Pokémon kwamen door het centrum. Meerdere fanfare- en showbands van Pieten begeleiden het geheel. En natuurlijk niet te vergeten Americo, die trouw Sinterklaas door het centrum bracht.

Met de grootste intocht van Nederland, worden uiteraard ook heel veel pepernoten uitgedeeld. Ook daar waren de Pieten op voorbereidt; een wagen met pepernoten reed ook mee in de stoet. Dit tot plezier van groot en klein en soms tot grote opluchting van de Pieten, die gul aan het uitdelen waren.

Op het Koopmansplein stond een groot scherm, waarop de hele intocht kon worden gevolgd. Dit maakte het voor iedereen wel heel spannend: waar is Sinterklaas nu? Ook burgemeester Marco Out volgde het geheel via de schermen. Ondertussen wordt er druk geoefend met Sinterklaasliedjes. Want na een heel jaar wachten is het best wel handig om toch nog even te oefenen. Gelukkig kennen de kinderen de liedjes heel goed. Na enige ophouding komt Sinterklaas eindelijk aan op het Koopmansplein. De burgemeester heet Sinterklaas officieel welkom namens de gemeente, maar ook namens alle inwoners. Sinterklaas wil graag weten of iedereen wel een schoen heeft om te zetten vanavond. Een cadeautje geven is natuurlijk leuk, maar Sinterklaas wil ook wel heel graag een tekeningen in de schoenen zien. "En een bak water voor het paard", voegt Sinterklaas er aan toe.

De Pietenband liet ook duidelijk van zich horen. Met een polonaise op het podium maken ze er voor Sinterklaas en met alle Pieten, kinderen, opa's, oma's, papa's en mama's een groot feest van. Zelfs nadat de Goedheiligman weer op weg was, speelde de band nog vrolijk door. Dit tot groot vermaak van alle aanwezigen op het Koopmansplein. Voor zijn vertrek liet Sinterklaas nog wel weten ook volgend jaar weer graag terug te komen in Assen. Maar niet gevreesd, De komende weken zal Sinterklaas hier nog blijven en groot en klein voorzien van cadeautjes.

Meer foto's op onze fotopagina.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page