top of page

The Dirty Daddies weten wat feesten is


Assen - Na gisteren een feest voor de tieners, stonden vanavond de deuren voor een ieder open die van een goed feest houden. En met de twee bands die op het podium mochten staan om de ruim zeshonderd bezoekers te helpen om een feest te vieren.

Om acht uur gingen de deuren open. Alhoewel er nog hard gewerkt werd op het podium zat de sfeer er onder de bezoekers al snel goed in. Statafels waren al snel bezet en ook bij de bars was het al snel druk. En alshoewel het gros van het publiek pas tegen negen uur binnen kwam, lieten de vroege bezoekers zich hiervan niet weerhouden om het feestje alvast te laten beginnen.

Het voorprogramma werd opgevuld door Toycar Taxi. De heren kregen al snel de bezoekers op hun hand met hun energieke van spelen. Hun enthousiastme kwam goed over bij het publiek en ook de jongens zelf leken het prima naar hun zin te hebben.

Na een korte pauze - waarin iedereen zich kon opladen met een drankje en een hapje - was het de beurt aan The Dirty Daddies. Waar Toycar Taxi al energiek was, gaven deze mannen zo mogelijk nog meer. Met meer enthousistme dan menig band laat zien en een uithoudingsvermogen dat zeer hoog dient te zijn, zetten The Dirty Daddies de zaal in De Bonte Wever geheel op zijn kop.

Verschillende personen werden op het podium gehaald, voor verschillende redenen; of het nu was omdat je vond dat het optreden beter zou kunnen, of omdat je ergens spijt van had, je mocht het vertellen aan Laurens. Ook het beter leren kennen van één van de bandleden, werd via een free-style rap door Roger niet geschuwd.

De hits uit de jaren van de voorgaande eeuw werden afgewisseld met hits van nu. In snelteinvaart welteverstaan, want de kracht van de mannen zit in het afwisselen van korte segmenten van de grootste hits die naadloos in elkaar over gaan. Ook het feit dat ieder bandlid meerdere instrumenten bespeelt, maakt dat de afwisseling van muziek en zang prachtig in elkaar overlopen. Met nummers van The Beatles tot the Spice Girls en zelfs Guus Meeuwis bleven niet ongehoord. Upbeat tempo werd afgewisseld met hier en daar een romantische toon. En dat de mannen in het wit regels nog wel eens onredelijk lijken te vinden, blijkt aan het volume van het optreden. Voor sommige bezoekers was dit iets te hoog, waardoor zij zich verwijderden uit de zaal. Erg jammer, want de show die de heren neer weten te zetten is ijzersterk.

Ook aan humor is er geen gebrek. Dat is ook te merken aan hoe de mannen onderling zich op het podium profileren. En wat zou een feestje zijn zonder confetti-kanon en een heleboel rook? Juist ja, helemaal niets. Dus werden de kanonnen op scherp gezet en met regelmaat van de drums afgevuurd. Na het optreden van beide bands, namen alle heren de tijd om met de fans te praten, op de foto te gaan en handtekeningen uit te delen. Al met al een compleet feest, dat volgens velen zeker een vervolg mag hebben. Meer foto's volgen op onze Fotopagina.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page