top of page

Vezpa en Edwin Evers Band: het dak eraf!


Assen - Zaterdagavond, tijd voor een muzikale avond uit. En dat kan ook deze week weer prima bij De Bonte Wever, alwaar de Edwin Evers Band het podium zal betreden. De kaarten hiervoor vlogen de deur uit in de voorverkoop. In het voorprogramma staat Vezpa, een jaren '50 en '60 coverband. Wij troffen de heren voor hun optreden en leerden Joppe, Bas, Meindert en Iwen wat beter kennen.

Hoe zijn jullie op de naam Vezpa gekomen?

Voor een bandnaam gingen wij op zoek wat bij het tijdsbeeld paste. Voor ons stond de Vespa als icoon voor beide perioden.

Hoe lang kennen jullie elkaar?

Wij zijn vandaag 2009 samen. Joppe speelde in een Jazz-band en ook Bas speelde al in een band. Tijdens een festival zijn we elkaar tegen gekomen en ontstond kwam onze voorliefde voor muziek uit de jaren '50 en '60 ter sprake. Meindert en Iwen kwamen er al snel bij en Vezpa was compleet. We begonnen te oefenen in een kleine studio, maar ondertussen is deze verruild voor een studio in de buurt van station Amsterdam Sloterdijk. Een mooie centrale locatie.

Zien jullie jezelf als brug tussen de jongeren of jeugd en de muziek van toen?

Nee, helemaal niet. Het is muziek die iedereen eigenlijk wel kent of ooit heeft gehoord. We spelen nu een theatertour, onze tweede. Het is een muzikale reis van Elvis tot The Doors. In de zomer staan we voornamelijk op festivals en in clubs.

Jullie spelen op authentieke instrumenten. Hebben jullie hier bewust voor gekozen?

Ja, we zijn een coverband en vinden dat we zo dicht mogelijk bij het orgineel moeten blijven. Dat is ook de reden dat we geen eigen draai aan de nummers geven. We schrijven ook niet eigen nummers voor Vezpa. Ook onze geluidsman heeft verstand van de sound van toen.

Welke muziek luisteren jullie zelf graag naar?

Dat is heel divers. Het is niet zo dat we alleen maar naar de muziek luisteren die we spelen.

Als de deuren van de zaal open gaan, wordt goed duidelijk hoe druk het zal worden vanavond. Bijna 2000 mensen staan te wachten om naar binnen te mogen, een rij die tot buiten door loopt. De eerste bezoekers betreden de zaal en waar sommigen ervoor kiezen om zo dicht mogelijk bij het podium te staan, kiezen anderen voor een zitplaats bij een van de tafels of op het balkon.

Om half negen kicken de heren van Vezpa af en klinken de eerste tonen van 'Do you wanna dance' door de zaal. Met nog meer heerlijke nummers als 'All shook up' van Elvis 'Ring of fire' van Johnny Cash krijgt Vezpa de zaal op z'n kop.

"Meezingen mag als je het kent. Als je het niet kent, mag je ook meezingen", zegt Iwen. En niet tegen dovemansoren.

Het was volgens de heren een "geweldige gig".

Om half elf steeg bij de meeste bezoekers de spanning en kwam tot grote vreugde van een ieder de Edwin Evers Band op het podium.

Op wat meer modernere muziek ging het dak eraf. Maar Nederlandstalige nummers van bijvoorbeeld Vader Abraham en Van Dik Hout werden afgewisseld met Bruno Mars, Smokie en andere bekende artiesten.

Barpersoneel had het druk vanavond, maar met zoveel gezellige bezoekers is dat niet vreemd. Want bij een gezellig feestje hoort gezellig drinken. Om het geheel ook hoorbaar te maken in de hele zaal en boven al die mensen uit, werd het licht en geluid verzorgd door ESP uit Assen.

Aan het eind van de avond werd er door iedereen met een goed gevoel terug op een geslaagde avond.

Meer foto's op de fotopagina.

©Beleef Assen

© Foto's: Beleef Assen en Anco Stam

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page