top of page

Muzikaal nieuwjaar door Gospelkoor Reflection en Pearl Joan


Assen - Donderdagavond werd er nog druk door het koor gereperteerd in om de puntjes op de i te zetten. Dat is zeker gelukt.In de eerste voorstelling vanmiddag in 'De Schalm' - het theater van Podium Zuidhaege - genoten een ruim publiekvan Gospelkoor Reflection en Pearl Joan. Bemoedigende liederen in het Engels en het Nederlands passeerden de revue.

Rode draad in dit Nieuwjaarsconcert was het vieren van het nieuwe jaar, maar ook afscheid nemen van 2016. Voor de meesten iets om naar uit te kijken; vol plannen en mooie gebeurtenissen. Maar er wordt ook gezongen over hoop, over vooruitkijken naar mooie tijden die gaan komen als het even niet zo positief gaat.

In Openbaring (het laatste boek in de Bijbel dat spreekt over wat zal komen) 'Ik zag een nieuwe hemel en een nieuwe aarde. Want de eerste hemel en de eerste aarde zijn voorbij, en de zee is er niet meer. Toen zag ik de heilige stad, het nieuwe Jeruzalem, uit de hemel neerdalen, bij God vandaan. Ze was als een bruid die zich mooi heeft gemaakt voor haar man en hem opwacht. Ik hoorde een luide stem vanaf de troon, die uitriep: ‘Gods woonplaats is onder de mensen, hij zal bij hen wonen. Zij zullen zijn volken zijn en God zelf zal als hun God bij hen zijn. Hij zal alle tranen uit hun ogen wissen. Er zal geen dood meer zijn, geen rouw, geen jammerklacht, geen pijn, want wat er eerst was is voorbij.’ [Openbaring 21:1-4].

Ook Pearl Joan heeft op haar nieuwe EP 'Forward' hierover een een nummer geschreven, getiteld "Gone in the Morning". Hiervoor liet ze niet alleen Reflection meezingen, maar het gehele publiek werd tot koor gebombardeerd. En dat ging een ieder goed af.

Een bijna uitverkochte zaal luisterde aandachtig naar band, alsmede naar het koor en Pearl Joan. Soms éénstemmig, soms meerstemmig en zelfs a capella. Maar ook meezingen was mogelijk doordat de teksten door middel van een beamer geprojecteerd werden achter het koor. Weleenswaar allemaal in het Nederlands, wat het voor de nummers in het Engels even vertalen was.

Bezoekers konden ook een enquette invullen, waarop niet alleen aan te geven is wat men van dit concert vond, maar ook aangegeven kan worden wat men als publiek graag zou willen horen bij toekomstige optredens.

Afgesloten wordt er met vuurwerk en feest. De nummers "I'm so glad" en "Call on Jesus" luisteren voor het Gospelkoor het nieuwe jaar in, en het eind van een geweldig concert, dat met een staande ovatie werd afgesloten. Onder leiding van Arnold Wienen heeft Gostpelkoor Reflection een absoluut gouden begin van het jaar ingeluid.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page