top of page

"Zingen doe je met je hele lichaam"


Assen - Popkoor Prestige 'By Day' heeft vorm gekregen. Vanmorgen was de eerste repetitie in de H.P. Keuningzaal van Podium Zuidheage. Ongeveer 80 mensen - waarvan 5 heren - begonnen zonder elkaar te kennen een koor te vormen, onder leiding van dirigent Arnold Wienen.

In de hal stonden Desiré en Louise als gastdames degenen op te wachten die zich hadden opgegeven voor deze kans. Onder het genot van een kop koffie of thee maakte men kennis met elkaar. Muziek verbindt, dat is zeker. Om half tien staat iedereen nog enigwat onwennig in de zaal. Een aantal hebben al eerder in een koor gezongen, of hebben zangles gehad. Dit geldt niet voor iedereen, dus wordt er gedurende de repetitie uitleg gegeven over wat zingen is, hoe je moet zingen en er komen vaktermen als ademstem en credo uitgelegd.

Op bladpapier, telefoontjes of tablets wordt het eerste lied ingestudeerd. Het klinkt al snel als een goed geoliede machine. Aan het eind van de repetitie werd er nog tijd genomen voor een stemscan, wat voor sommige dames verrassend uit bleek te komen.

Desalniettemin zal het eerste optreden nog op zich laten wachten. Volgende week zal er wederom een proefles zijn om half tien. Een ieder is er welkom, maar opgave is wel gewenst. Dat kan op de site van Popkoor Prestige.

​© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page