top of page

Let's play darts!


Assen - Dag twee is aangebroken voor het Dutch Open Darts. Dat betekent dat het enkel-tournooi voor dames en heren is begonnen. Voor de dames een hele spannende dag, want aan het eind van de dag is bekend wie morgen bij de dames op het podium de finale mogen spelen. Voor de heren een kans om zich nog bij de laatste 64 darters te plaatsen. Een serieuze zaak voor iedere darter.

In gesprek met twee darters kom je erachter hoe belangrijk darten is. De beide jongens zijn begin twintig, werken respectievelijk bij een postbedrijf en in een garage. Drie en half jaar geleden zijn ze begonnen met darten.

"Veel mensen zeggen dat darten een spelletje is dat in de kroeg gespeeld wordt, maar voor ons is het echt een sport. Wij trainen iedere dag, minimaal een uur." Uitgaan is er voor de jongens niet bij. "Ik ben serieus bezig met de sport. Tussen werk en trainen blijft weinig tijd over."

Voor de laatste keer dit weekend was de feesttent een plek van vertier. En jong en oud bleken zich hier prima vermaken. Ook in de caféstraat was het prima vertoeven. De verschillende bars waren geopend, broodjes en maaltijden genuttigd. Ook de dartshop had de deuren weer geopend en shirts werden wederom door Trendy Fun Wear met een airbrush bewerkt.

Darters lusten een drankje, een gezellig praatje of een interessant gesprek. In een onderonsje met Darryl Fitton blijkt dat de 55-jarige vroeger helemaal niet zo goed was in rekenen. "Pas toen ik ging darten, ging ik omdenken." Over de Nederlandse dartjeugd zegt hij vervolgens: "De Nederlandse darters zijn zo veel verder dan de Engelse jongeren. Iedereen wil de nieuwe Michael van Gerwen zijn."

Aan het eind van de middag begon de finale voor de dames vorm te krijgen. Achtste finales werden kwartfinales, kwartfinales werden halve finales.

Heel even leek het alsof er een Nederlands feestje gevierd kon worden. Sharon Prins stond tegenover Lisa Ashton. De Racing Angel uit Zoetermeer tegenover The Lancashire Rose uit Bolton. De Engelse was te sterk en met 2-4 verloor de Nederlandse.

De andere halve finale voor de dames ging tussen Deta Hedman en Lorraine Winstanley. De Engelse dames zullen morgen samen de eerste finalewedstrijd spelen op het grote podium als koppel, maar vanmiddag stonden ze tegenover elkaar. Hedman bleek vandaag te sterk voor Lorraine met een 4-1 overwinning. En daarmee is de finale voor de dames bekend. Hedman tegen Ashton, het belooft een spectakel te worden.

RTV Drenthe zal de hele middag live verslag doen van alle finales, die ook te volgen zijn via Winmau-TV via de stream. Maar voordat morgen de finales plaats gaan vinden, zal het Dutch Open Darts Youth gespeeld worden. Vanaf 10:00uur zal de jeugd de eerste pijlen laten vliegen naar een - hopelijk - mooie dartcarrière.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page