top of page

"Dutch Open Darts is altijd al groter geweest dan Lakeside"

Assen - Dag drie van Dutch Open Darts. Tijd voor de jeugd om te laten zien wat ze kunnen. Zij zijn immers de darters van de toekomst. De dag dat nog 64 heren streden op die begeerde podiumwedstrijd. En de dag dat bij de dames bekend zou worden of de titel geprolongeerd zou worden. Daarnaast stond zowel de finale bij heren- alsmede dameskoppels op het programma.

Maar om tien uur was het eerst tijd voor de jeugd. In totaal 334 jongeren onder de 18 hopen de nieuwe Van Gerwen te mogen zijn. De strijd was losgebroken om later op de dag op het podium te mogen spelen. Uiteindelijk waren de zes namen bekend: Cheyenne Doddema en Layla Bussel - beiden 14 jaar - voor de meisjes, waarbij Doddema zich niet liet kennen. Bij de jongens stonden Ramon Leferink en Ian Spaans op dezelfde plaats, die Spaans zich niet meer liet ontzeggen. Bij de aspiranten - de jongens onder 14 jaar - stond Maasdijker Keanu van Velzen tegenover Stijn van den Berg. De jonge Assenaar was te sterk voor Van den Berg op eigen bodem.

De koppels werden gevormd door Deta Hedman/Lorraine Winstanley, Aileen de Graaf/Sharon Prins, James Hurrell/Scott Mitchell en Mark McGeeney/Craig Quinn. En dat zorgde bij de dames voor een Nederlandse overwinning van De Graaf en Prins. Bij de heren ging de overwinning naar het team van Hurrell en Mitchell. Voordat de twee finales enkelspel plaats ging vinden, werd er door voormalig darter en huidig directeur van Nederlandse Darts Bond Niels de Ruiter terug gekeken op het jaar 2016. En het Nederlands dartteam werd in de schijnwerpers gezet. Ook Justin van Tergouw - de huidige BDO wereldkampioen junioren - werd nog extra in het zonnetje gezet voor zijn prestatie. Ter training had de jongeman gisteren zich onder de dartmannen geschaard en zich tot de laatste 64 weten te gooien. Daarmee maakt hij duidelijk dat er in de toekomst zeker rekening met hem gehouden moet worden. Afscheid werd er genomen van coach Hermien Straten, die vanaf 2013 zich inzette voor het Nederlandse team.

Langzaam werd het tijd voor de finale van de dames. Na haar halve finale gisteren liet Deta Hedman weten dat het haar niet uit maakt tegen wie zij zou moeten spelen. Op dat moment was de andere halve finale nog in volle gang. "Het maakt mij niet uit wie het is, ik sta in de finale", liet ze Beleef Assen toen weten. Niet veel later bleek Lisa Ashton haar tegenstander te zijn. Vorig jaar won Ashton nog de finale, maar ondanks een 160 finish bleek ze niet te zijn opgewassen tegen de altijd vrolijke vrouw uit Jamaica. Het was naar verwacht een spannende wedstrijd, en de dames leverden dat zeker aan het goed gevulde Plaza in De Bonte Wever.

De herenfinale ging tussen Ross Montgomery en Mark McGeeney, die ook al in de finale koppels stond. In een wedstrijd waar Montgomery de publieksfavoriet was, versloeg de man uit Stockport hem met 3-1. Een emotionele overwinning voor 'Gladiator' McGeeney. En dat er geen haat en nijd onder darters is bleek uit de manier waarop Montgomery samen met McGeeney de overwinning meevierde.

Aan het eind van de dag wisselde Beleef Assen nog een paar woorden met de man die tweede werd op dit tournooi. Op de vraag of dit tournooi hem is bevallen liet hij het volgende weten: "Dutch Open Darts is altijd al groter geweest dan Lakeside. Hier komen de beste darters, het is het grootste tournooi in de wereld. Met ruim 5000 darters is het überhaupt al een eer om op het podium te mogen komen. Ik doe hier al jaren mee, won in 2014. Volgend jaar kom ik zeker weer."

Een tournooi als dit staat er natuurlijk niet zomaar. Sponsoren, locatie, beveiliging, EHBO, DJ's, technische ondersteuning en heel veel vrijwilligers maken dit mogelijk. Zij zorgen voor veiligheid, zekerheid en sfeer. Het is een samenwerking tussen vele bedrijven die zich ingezet hebben om dit weekend wederom tot een groot succes te maken. Een weekend dat voor zowel medewerkers als spelers en fans zeker volgend jaar een vervolg mag krijgen.

MEER FOTO'S VOLGEN OP DE FOTOPAGINA

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page