top of page

Rust in de drukte van de dag

Assen - Warenhuis Vanderveen bestaat 120 jaar en dat is een feest waard. Het gehele weekend zijn er verschillende evenementen in het warenhuis. Ook op de CD-afdeling op de eerste etage zijn er dit weekend verschillende instore optredens. De aftrap hiervan werd gedaan door Jan Henk de Groot.

Onlangs is het nieuwe album uit gekomen op CD en vinyl: Keunenk van Westerdaipsterdale. Het is een heel persoonlijk album geworden. Wederom hebben alle liedjes een bijzondere betekenis. Het album heeft een bijzondere plaats voor Bonney Brattinga, naar wie het album is genoemd, in de vorm van een liedje speciaal voor en over hem. Ook op de hoes staat de Koning van Westerdiepsterdallen afgebeeld.

"ik zou ook wel willen leven zoals Bonney dat doet", laat Jan Henk weten. "Leven van de lucht, de zon en zicht op de Kielsterachterweg."

Het album staat - net als het eerste album - vol herinneringen en persoonlijke verhalen. Over opa, waar hij als kleine jongen langs ging, gaat het nummer 'Opa kin ales'. In het lied 'Vuurtje Kieken' zingt hij heel open is over de burn-out die hij heeft gehad. Zowel nieuwe liedjes als ouder werk wordt ten gehore gebracht. Natuurlijk mag 'Mamme van Michel' ook niet onbreken. "Het is mijn grootste hit tot nu toe", zegt Henk Jan.

Vanavond staat er nog een optreden in Woudbloem te wachten. Daarvoor zijn nog kaarten ver krijgbaar.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page