top of page

Nachtburgemeester Zed Zeedy presenteert expositie SCREAM!


In de oude vuurwerkbunker bij King Vintage is binnenkort de expositie SCREAM! te zien. Na het succes van de StreetArtExpo en de BluesArtExpo presenteert nachtburgemeester Zed Zeedy opnieuw een spannende expositie. Dit keer staat de Asser muziekscene centraal.

Het is voor het eerst dat fotograaf Maurice Vos (o.a. Asser Courant, Dit is Assen) zijn kunsten etaleert met pakkende portretten van hedendaagse artiesten uit de Asser muziekscene. In combinatie met oude affiches, krantenknipsels en flyers, samengesteld door Kunst en Cultuur Drenthe-coryfee Jan Stam, smelt de geschiedenis van de Asser popmuziek samen met de huidige scene.

“Afgelopen jaar begon Maurice met het vastleggen van een aantal zeer interessante persoonlijkheden uit de Asser muziekscene”, vertelt nachtburgemeester Erwin ‘Zed Zeedy’ Zijlstra. “Tijdens een interview dat hij met mij had is uit een belangrijk standpunt een nieuw idee geboren. Mijn punt is dat er een schreeuwend tekort is aan podia in de Drentse hoofdstad voor onze eigen talenten. Maurice liet mij een portret zien van Bob Meijer, de frontman van stonerrockband Grinner. Bob verbeeldt hierin de ultieme schreeuw. Mijn verbijsterde reactie veranderde direct in de vraag: “Heb je ooit nagedacht over een eigen expositie?”

Met de uitbreiding van de King Vintage Store met de aangrenzende oude vuurwerkbunker, wil de nachtburgemeester een podium bieden aan onontdekt talent. “Maurice was direct enthousiast”, vervolgt Zeedy, “De creatieve ideeën om zoveel mogelijk te creëren en organiseren voor dit evenement begonnen zich bliksemsnel te vormen. Ik stelde voor om de expositie te combineren met een selectie uit het uitgebreide archief met posters en programmaboekjes uit de Asser popgeschiedenis, van Jan Stam (adviseur popmuziek en festivals bij K & C Drenthe). Jan is al sinds de jaren tachtig voorvechter van het Drentse poptalent en weet ze op provinciaal niveau toch altijd weer te tonen. Maurice stelde vervolgens voor om zijn geschoten kunstwerken ook nog eens te vragen om een aantal liedjes te spelen om er een spectaculaire opening van te maken. Met deze muzikale omlijsting spatten we zelfs uit naar de omliggende kroegen.”

De schreeuw naar meer muziekpodia, in de vorm van de expositie ‘SCREAM!’, wordt op 8 april om 21:00 uur geopend door wethouder Maurice Hoogeveen. Daarna explodeert de Rolderstraat met optredens van diverse Asser artiesten in New Café Image en de Dependance. De expositie is te zien tot 1 mei.

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page