top of page

QueenMania rockt Assen


Assen - Om kwart over acht gingen de deuren voor het optreden van QueenMania open in De Bonte Wever. Voor velen een avond waar men al lang naar uit keek, een reis terug in het verleden. Toch was het publiek niet alleen van volwassen leeftijd. Ook de jeugd - sommigen niet oud genoeg om Freddy Mercury te kunnen herinneren - kon de "ouderwetse" muziek zeer waarderen. Een bewijs dat de muziek van Queen tijdloos is.

De vier Italiaanse mannen van QueenMania transformeren op het podium tot de mannen van Queen. Het vermaken van het publiek lijkt de Sonny, Fabrizio, Tiziano en Simone geen moeite te kosten. Meer dan 700 bezoekers genoten van de herbeleving van Queen. Met de bekende hits - in een eigen jasje gestoken - kon een ieder meezingen en zich even weer terugwanen in de jeugd. Voor de jongeren was het een ervaring om niet snel te vergeten.

Alle bekende nummers passeerden de revue. En dat zijn er toch meer dan er in een avondvullend programma past. Met beelden van de nostalgische tijd werd het optreden ondersteund. Foto's en video's van onder andere het optreden in Wembley Stadium in 1986 deden het lijken alsof Freddy bij het optreden was. De uitmuntende performance van frontman Sonny deed niet onder aan de show die Mercury zelf gaf. Vol overgave werden nummers als 'I want it all', 'Under pressure' en 'Somebody to love' uitgevoerd in de eerste helft van het optreden.

Een korte pauze, waarin het nicotinepeil opgeschroefd kon worden, glazen bijgevuld en even op adem gekomen kon worden, deed menigeen goed. Ondanks dat was men niet minder enthousiast voor het tweede gedeelte van de show. Instrumentale onderbrekingen werden geheel conform de stijl van Queen uitgevoerd, waardoor het publiek volledig uit z'n dak ging. Uiteraard mochten de grote hits als 'I want to break free' (compleet met outfit en hoge hakken), 'Radio Gaga' en 'Bohemian Rapsody' niet ontbreken.

Een toegift mag niet ontbreken bij een geweldig optreden als dit. Het publiek vroeg en werd op de wenken bediend. 'We will rock you' en 'We are the champions' schalde door de zaal.

Volgens zowel het publiek als de heren zelf was het een geweldig optreden. Na het optreden was er tijd om met de mannen op de foto te gaan en daar werd dankbaar gebruik van gemaakt. Een praatje, foto en bedankjes gingen over en weer. “Nederlanders zijn een geweldig publiek, zo open en aardig”, aldus Simone Fortuna. “We willen graag terug komen”.

MEER FOTO'S OP ONZE FOTOPAGINA.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page