top of page

Kerst tijdens Pasen kan alleen met Tribute To The Cats Band


Assen - Ondanks dat de gemiddelde leeftijd hoger ligt dan bij het concert van Ed Sheeran onlangs in de Ziggo Dome, stond de menigte al te wachten bij de deur van De Bonte Wever. Daar mocht Tribute To The Cats Band vanavond het podium en de avond vullen. De zaal - voorzien van vele tafels, krukken, en zitjes, liep dan ook al snel vol in afwachting op een gezellige muzikale avond.

Er is een vaste groep fans die ieder concert komen. Deze fans waren dan ook vrijwel meteen te vinden bij het podium - al dan niet met stoelen en statafels - waar ze de hele avond ook niet meer vandaan te krijgen waren. De dansvloer stond dan ook binnen de kortste tijd vol. De drukte was ook bij de bar te merken: al snel stonden er rijen en moest het personeel stevig doortappen om iedereen te voorzien van een kop koffie, een biertje, wijntje of een ander drankje.

Fans kwamen niet alleen uit alle windstreken van Nederland, maar zelfs vanuit België was men naar Assen gekomen om de band te zien en horen. En dat werd door de heren zeer gewaardeerd. Echte fans kennen natuurlijk ieder woord van de in totaal 46 gespeelde nummers. Maar ook de bezoeker die deze gave niet heeft, kon toch nog heel wat nummers die na een aantal akkoorden zeer herkenbaar. 'Times where when', 'One way wind', 'Spanish Harlem', 'Sure he's a cat' zijn zomaar een aantal waarbij een ieder wel de melodie in gedachten kan halen. Er werd meegedeind, gedanst en gedronken. En meer dan ooit werd er meegezongen. Zelfs aangezien er een lichte nachtvorst dreigt te komen, vonden de heren het klaarblijkelijk tijd voor een kerstlied - wat eigenlijk ook niet in deze lijst van prachtige hits mag ontbreken - 'Scarlet Ribbons'.

De band zelf is entertainend en muzikaal goed onderlegd. Met bandleden die langer in het vak zitten dan dat het jongste bandlid op deze aardbol rondloopt, mag men spreken van ervaring. En dat liet de band horen. Onderlinge blikken en weten wat de ander gaat doen, Maar ook het plezier waarmee ze op het podium staan, weten ze goed over te brengen op het publiek. Licht en prima geluid ondersteunen een show, maar overheerst niet. Goede muzikanten weten zelf een show neer te zetten. In dit geval was het de ondersteuning, maar wel in perfecte uitvoering.

Mocht u de heren gemist hebben, dan heeft u de kans om ze nogmaals in De Bonte Wever te zien en te horen. Op 31 maart 2018 komen ze terug om wederom een volle zaal te laten genieten.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page