top of page

Steengoed in De Bonte Wever


Assen - Komende zaterdag zal het dak eraf gaan in De Bonte Wever. Met optredens van zes verschillende acts gaat het Rock Festival Assen om zes uur in de avond van start. Daarmee zal het een lange rockavond gaan worden. Speciaal hiervoor heeft De Bonte Wever ook een Viparrangement mogelijk gesteld.

DeWolff: Met tien jaar ervaring en zeven albums (het achtste genaamd ELECTROSAURUS komt komende zaterdag tijdens Record Store Day uit) en documentaire hebben de broers Pablo & Luka van de Poel and Robin Piso besloten dat het tijd is voor een eigen DEWOLFFEST is, dat 29 april in Tivoli Vreeburg, Utrecht plaats zal vinden. Sinds hun debuut album ‘Strange Fruits and Undiscovered Plants’ hebben ze de harten van vele rockliefhebbers in Nederland en Duitsland gewonnen. Tegenwoordig touren ze door heel Europa en werken ze samen met grote namen uit de muziekindustrie. Ze worden gezien als de beste live band in hun klasse.

Dilana: De geboren Zuid-Afrikaanse kwam er al vroeg achter dat ze een grote liefde voor muziek. Via Amerika – waar ze op heeft opgetreden heeft met onder andere Tommy Lee en Mick Mars (Mötley Crue), Aerosmith en Beth Hart. Haar muziek gaat de hele wereld rond, net als Dilana zelf. Niet alleen door Europa, maar ook Afrika en Amerika worden regelmatig aangedaan.

Crystal Dream:

De coverband heeft in de Nederlandse muziekscene al een grote naam opgebouwd. Ze stonden al in het voorprogramma van nationale en internationale bands als U2 en Guus Meeuwis. Covers worden voorzien van een eigen geluid, die menigeen weet te waarderen. Ze zijn een graag geziene gast op verschillende festivals en blijven verrassen met hun enthousiasme en gedrevenheid. Het repertoire is zeer uiteenlopend, maar het valt me vooral op dat het stevig, strak en goed klinkt! Het is een ervaren band, het klinkt allemaal prima in orde en er zit veel power achter... Aldus Guus Meeuwis.

Moonshark:

Het is niet de eerste keer dat de band naar Assen komt. Afgelopen jaar stonden de mannen al op TT Fest, waarvan onlangs de live-registratie op CD is uitgekomen in beperkte oplage. Ook dit jaar zullen ze daar te vinden zijn. Komend weekend staan ze in De Bonte Wever. Vorig jaar wonnen ze de Clash of the Coverbands Hitlijst Award in Paradiso, Amsterdam. Met stevige eighties rock covers – geheel naar eigen stijl aangepast – knallen door de speakers!

Dany Lademacher’s Wild Romance:

Ruim veertig jaar geleden begon Herman Brood de band Wild Romance. Dany Lademacher kwam er in 1977 als gitarist en zanger bij en dat is het begin het grote succes in Nederland, België en Duitsland. De band haalt zelfs de top 100 in de Amerikaanse hitlijst. Nog steeds is Wild Romance onlosmakelijk verbonden met de naam van Herman Brood (1946 – 2001). Zijn dood leek het eind van de band te betekenen, maar niets is minder waar. De band staat nog steeds keihard te rocken, wat in De Bonte Wever niet anders zal zijn.

Dirty Boulevard:

De Asser Rockband Dirty Boulevard loopt al een aantal decennia mee, wat op het podium zeker te horen is. Al jaren staan ze in kroegen, op festivals en theaterzalen te spelen, waarbij de artiest niet uitmaakt – van Elvis tot Cindy Lauper – maar de mogelijkheid om goede rock te spelen is een vereiste. Een thuiswedstrijd voor deze heren zal zeker resulteren in een steengoed optreden.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page