top of page

Afwisselende Koningsdag


Assen - De dag begon heel veelbelovend met een zonnetje. "De weergoden waren ons gisterenavond al goedgezind", zei citymanager Ronald Obbes."En zo te zien zijn ze vandaag weer met ons". En tegen beter weten in hoopten een heleboel mensen precies dat. Helaas bleven de weergoden niet zo goedgemutst te zijn en trokken fikse buien - soms met hagel - over Assen.

Burgemeester Marco Out feliciteerde onze koning, en stond tevens voor een klein dilemma dat hij deelde: "Wanneer open je nu officieel Koningsdag? Doe je dat bij het concert van de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso dat gisteren in De Nieuwe Kolk plaatsvond? Of bij de aanvang van de Vrijmarkt die al aan de gang is? U bent hier gekomen op het Koopmansplein voor de officiële opening. In de hele stad is veel te doen; verschillende podia, de Vrijmarkt en de grootste stormbaan van Europa. Ik wens u allen een plezierige dag toe".

Het tegenvallende weer was voor veel mensen die al vroeg hun waar hadden uitgestald op de Vrijmarkt een reden om rond het middaguur na te gaan denken om in te pakken en richting huis te gaan. Van uren stilzitten krijg je het koud en dan is een warme kachel best aanlokkelijk.

Op verschillende plaatsen in het centrum zijn podiums opgebouwd door DIA Licht en Geluid, waar bands, dansgroepen en andere activiteiten plaatsvinden. Bij De Nieuwe Kolk is een boekenmarkt georganiseerd en dat trekt veel belangstellenden.

Op het Koopmansplein is het druk en speelt de Oranje Taptoe en zijn verschillende showbands aanwezig. Op de Torenlaan rijden minibikes van Team Junior Track.

Rond de klok van drie uur was er in de Gouveneurstuin geen kleedje meer te bekennen en zaten enkele mensen te genieten van muziek en poëzie. Met een zonnetje dat zich af en toe liet zien, wordt de dag daar afgesloten door Jason Staal. Samen met Levi IJtsma en Steven van Hoogdalem spelen ze nummers van zijn album 'Daggedachten'.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page