top of page

Familiepad Deurze, een avontuur op zich


Sinds een week heeft Assen er een nieuw stukje weg bij, namelijk het familiepad bij de Toegangspoort Deurze.

Tot voor kort was het vrijwel ondoenlijk om het natuurgebied Nationaal Park Toegangspoort Deurze, vanaf de kant van restaurant De Aanleg te betreden. Wanneer men daar toch een poging toe deed, moest men over een onverhard pad, vaak in de vorm van dikke modder, om in het park terecht te komen. Maar daar is nu een eind aan gekomen. Een prachtig verhard wandelpad, ook voor rolstoelen en scootmobiels te gebruiken, is daar nu voor in de plaats gekomen met op diverse plekken rustbanken om van het uitzicht over het Deurzerdiep te genieten.

Halverwege kan men de keuze maken om linksaf richting het sterrenbos of rechtsaf richting Poepenhemeltje, waar men over een smal houten looppad dwars door het drassige gebied kan wandelen.

Juist in deze periode met het warme zonnige weer is het een mooie gelegenheid om de kinderen achter hun tablet of laptop te halen en ze eens mee te nemen de natuur in. Laat ze maar eens tellen hoeveel verschillende soorten vogels, libellen, juffertjes, vlinders, en andere soorten insecten ze kunnen vinden. Om maar niet te spreken van de weelderige fauna die op dit moment in bloei staat in het gebied.

Achter restaurant De Aanleg is er voldoende plek om de auto te parkeren en dan is het een kwestie van oversteken en je bent eigenlijk al midden in de natuur.

Foto's: Anco Stam

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page