top of page

Heilige asfalt voor TT in gebruik genomen


Assen - De TT-Week is van start gegaan in de racehoofdstad van Nederland. Al jaren staat dit evenement te boek als opening voor het TT-Festival. Dit jaar was er wederom een record aantal deelnemers dat zich over het heilige asfalt begaf. Velen daarvan schreven zich op het laatste moment nog in. Maar er was meer ...

Ieder jaar gaat de opbrengst van de TT-Run naar een goed doel. Dit jaar is gekozen voor het Fonds Gehandicaptenfonds. Via het inschrijfformulier kunnen deelnemers aangeven of zij hier een bijdrage aan willen geven of te doneren bij een inzamelingsactie.

Met een uitermate goede temperatuur– in het verleden is op deze dag een laagste temperatuur gemeten van 3°C en een hoogste van 32°C – en een spetter regen hier en daar, was het over het algemeen genomen een om te gaan hardlopen.

Speciale gasten vandaag waren wethouder Albert Smit (Sport) en Diederick de Vries, die de hele dag als presentator en commentator aanwezig was. Tussen het vastleggen van alles wat plaats vond op de baan en het publiek vermaken, zag De Vries ook nog kans om de lopers aan te moedigen.

Ook nieuw is de invoering van Pic2Go. Een systeem dat in landen als Mexico, Engeland en India en Roemenië al bestaat, maar in Nederland vandaag de première maakte. Op het nummer dat iedere deelnemer kreeg, zat een barcode (vergelijkbaar met een QR-code) die het mogelijk maakt om een soort van fotoboek te creëren op Facebook met je eigen foto’s.

Als eerste waren vanmorgen de TT-Run Specials aan de beurt om de snelste baan van Nederland te bedwingen. Met fietssteppen, handbikes, rollerskates en inline-skates gingen jong en oud over de baan om de snelste tijd neer te zetten. Niet die van Valentino Rossi uit 2015 van 1 minuut 33 seconden, maar wel een persoonlijk record zat voor menigeen er vandaag zeker in.

Een speciaal onderdeel was er de groep RaceRunners van AAC’61, die mochten starten in de Geert Timmer-bocht. Zij mochten 200 meter racen. Eerder deze maand stonden ze al op het NK in Lelystad, maar racen op deze magische plaats is wel heel bijzonder voor dit viertal. Een beetje gezonde spanning was er dus wel, maar er werd ook zeker genoten.

De Mini TT-Run ging van start met de kinderen van de basisscholen in Assen over afstanden van 500, 1000 en 1500 meter. Vlak voor de start worden de nummers nog opgespeld door meegekomen papa’s, mama’s en grootouders. Broers en zusjes moedigen fanatiek aan. Grote winnaar daarvan bleek Het Krijt te zijn. De leerlingen brengen maandag de meeste bekers mee naar school. Maar verliezers bestaan niet bij de TT-Run. Voor iedereen is er een medaille en een gezonde snack na afloop.

Met duizenden mensen aan de start, kon de TT-Run van start gaan. Achter de safetycar aan kwamen de eerste renners net na een kwartier binnen. Sommige renners waren moe bij aankomst en blij om de finish te zien, terwijl anderen er zelfs nog een eindsprint in hadden zitten. Alleen over de finish, samen met een vriendin, vader of moeder of zelfs met een groep tegelijk. Hand in hand en zonder strijd, elkaar steunen in de strijd en samen lopen voor een goed doel… met een gevoel van saamhorigheid is het TT-festival begonnen.

Meer foto's op onze fotopagina

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page