top of page

Officiële aftrap van TT Festival


Assen – Om half acht vanavond stond het Koopmansplein al redelijk vol. Dat allemaal in afwachting van de officiële opening van het TT Festival 2017. Velen kwamen voor de publiekstrekker Mooi Wark, die samen met de Koninklijke Militaire Kapel Johann Willem Friso zou optreden. Tevens zouden ze deze eerste avond mogen afsluiten. Ook de band Donnerwetter betrad het podium met de KJWF. Ook Melrose beklom een podium.

De opening van Assen als Racehoofdstad van de wereld werd gedaan door burgemeester Marco Out in vijf verschillende talen. Zowel in het Nederlands, Duits, Engels, Italiaans en Spaans werden bezoekers van het Koopmansplein welkom geheten: “De grote hit van Donnerwetter is toch wel ‘While the moon shines through my beer’ en dat is heel toepasselijk voor het TT Festival. Assen is de racehoofdstad. Miljoenen mensen hebben dit weekend hun ogen gericht op deze stad. Dat de Koninklijke Militaire Kapel Johann Willem Friso opent zo meteen hoort bij deze garnizoensstad”.

Bij Best Western City Hotel De Jonge staat ook een podium, dat vanavond ingenomen werd door Melrose. De band stond hier vorig jaar ook, wat toen zeer goed ontvangen werd. Ook vanavond stelden de heren niet teleur. Het plein liep al snel vol en is ook niet meer leeg geweest. Met een energieke show vol grappen wisten de mannen niet alleen het publiek te boeien, maar ook te vermaken met hun grappen. De grote kracht van deze band is de onderlinge chemie en de manier waarop de vijf mannen op elkaar ingespeeld zijn.

Mattheus van Zanten vertelt hoe ze tot acts komen: “Eén van ons komt aan met een idee voor een nummer. Soms is het nummer saai en dan bedenken we een act. We maken dan attributen, soms werkt dat, andere keren ook niet.

En dat weten ze goed over te brengen het publiek. Een publiek dat luistert naar zanger Marcel Swerissen: Zingen, dansen, door de knieën zakken, springen … het voltallig aanwezige publiek doet mee. En niet zo gek, want de show die de heren neerzetten zit bomvol hits van rock tot Duitse Schlagers, van Hollandse meezingers tot dance en house. Michael Jackson, Grease, André Hazes en vele anderen passeren de revue. En dat een nummer niet alleen gecoverd wordt, is ook al snel duidelijk. Bijvoorbeeld de Bon Jovi-hit ‘It’s my life’ heeft een Russische versie, inclusief baard en balalaika.

Met confetti en de armen over elkaars schouders eindigt de eerste avond van het TT Festival. Een goed voorbeeld hoe het de rest van de week zou kunnen gaan. Gebroederlijk, gezamenlijk feest vieren.

Mocht u willen weten wie er nog meer hun opwachting maakt deze week, kijkt u dan op het programma van het TT Festival, of download de app op de Google Playstore of iTunes.

Meer foto's volgen op onze fotopagina.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page