top of page

Assernacht niet alleen voor Assenaren


Assen – De donderdagavond staat bekend als de Assernacht, de nacht van de Assenaren. Maar dat betekent niet dat alleen stadsgenoten in het centrum te vinden te zijn. Maar daar schijnt niemand een probleem mee te hebben. De sfeer is is over het algemeen ontspannen en gemoedelijk. Bier vloeit, muziek speelt en de broodjes beenham, kebab en hamburger worden verorberd.

Voor het begin van het festival had de gemeente Assen een verordening uitgedaan dat er geen blikjes en glazen flessen meegenomen mochten worden. Ook mochten er na 19:30 uur geen verkoop plaats vinden van blikjes en flesjes. De ondernemingen hebben hier goed gehoor aan gegeven. Vlak voor de aanvang van het festival werd de verordening gedeeltelijk opgeheven en is het toch toegestaan om blikjes te verkopen en mee te nemen in de binnenstad.

Vanaf vandaag mochten ook de mobiele verkooppunten starten met de verkoop van drank en eten. De verkoop kwam langzaam op gang. Dat was ook het geval in de verschillende kroegen. Bij café Obelix in de Rolderstraat werd het gedurende de avond gezellig druk. Uitbater Wolter de Weerd heeft gezorgd voor livemuziek. Dat gaf de extra sfeer naast de vele soorten muziek die uit de boxen in de Rolderstraat opgesteld staan.

Grote namen stonden op het podium van RadioNL. Vanaf vier uur in de middag stonden de fans van Jannes al bij het podium te wachten. Na vele optredens van onder andere De Dikdakkers, René Froger en Vinzzent kwam rond middenacht de Drentse zanger op het podium. “Een thuiswedstrijd, ik ben er natuurlijk bij”, had de zanger geantwoord toen de vraag van RadioNL kwam of hij naar Assen zou willen komen.

Op de Weierstraat was Tim Coronel aanwezig bij Action on Wheels. Hier was genoeg te beleven. Het publiek had zich niet alleen aan de hekken verschanst, maar ook op de trappen en de galerij van De Nieuwe Kolk verschanst. Met Moto2 motoren, karts en Warhorse Dragrace was er genoeg rubber verbrand.

Al met al was er deze Assernacht genoeg te beleven voor zowel Assenaren als niet-Assenaren. Hiermee is het TT Festival op de helft. Op naar de volgende helft.

Meer foto's op onze fotopagina.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page