top of page

Allen klaar, starten maar, fietsen allemaal


Assen – Een lange rij fietsers siert het Drentse landschap de komende vier dagen. Voor de 52ste keer wordt dit evenement in Drenthe georganiseerd. Van jong tot oud komt naar één van de acht startplaatsen om verschillende afstanden te gaan fietsen. Met iedere dag een verschillende route is er een hoop te zien en te beleven. Er zijn namelijk zogenaamde beleefposten langs de routes.

De sportieve fietsers onder de deelnemers beginnen al vroeg in de ochtend en hebben een tocht van 100 kilometer voor de boeg. Maar ook voor de afstanden van 30, 40, 60 en 80 kilometer kan men al op tijd beginnen. Bij het verstrek vanaf De Bonte Wever is er voor iedereen een gezonde snack voor onderweg, dat door een ieder zeer gewaardeerd wordt.

Verschillende bedrijven en organisaties openen de deuren voor de deelnemers van de Drentse Fiets4Daagse. Zo is het mogelijk om bij een veebedrijf een kijkje te nemen, een tussenstop te maken bij Landgoed Valkenstijn of bij de schaapskooi in Balloo te rusten. Iedere dag zijn er andere belevenissen.

Het weer was op deze eerste dag niet de beste vriend van de fietsers. Velen zagen de bui zowel letterlijk als spreekwoordelijk al hangen en hadden voorzorgsmaatregelen genomen. Gewapend met poncho’s en regenpakken vertrok men vol goede moed als dan niet in de regen.

Bij De Bonte Wever zal vier dagen lang een braderie en live muziek. En opgeven om mee te fietsen kan iedere dag. Ruim 1000 deelnemers hadden zich al van te voren ingeschreven, maar ook vanmorgen waren nog veel mensen die alsnog besloten om mee te doen. En vier dagen fietsen is geen verplichting. Men kan ook een dag meefietsen en genieten van al het moois dat Drenthe te bieden heeft. Wilt u weten waar u langs kan fietsen en wat er tijdens de route te doen is? Neemt u dan eens een kijkje op de site.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page