top of page

Halverwege door Drenthe

Assen - De tweede dag van de Drentse Fiets4Daagse was beduidend beter dan de eerste. De zon liet zich regelmatig zien en dat maakte dat de stemming er meteen goed in zat. Ook vandaag waren er deelnemers die zich nog inschreven.

Ruim 300 mensen hadden gebruik gemaakt van de mogelijkheid om de fiets te stallen in De Bonte Wever, waar ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen is gerealiseerd. Menigeen overnacht in het hotel, en zit aan het ontbijt als de eerste deelnemers op de fiets stapt. Naast het ontbijt is het ook mogelijk om een lunchpakket mee te nemen op de fietstocht.​

Velen uit de omgeving van Assen besluiten – mede door de goede weersvoorspelling – vandaag mee te rijden als dagdeelnemer. Aan het eind van de dag ontvangt de deelnemer dan een certificaat van deelname. Voor de deelnemers die vier dagen meedoen, is er uiteraard wel een medaille. De stempelposten van de route van vandaag, die vandaag onder andere bij Herinneringskamp Westerbork en in Laaghalen ging, voorzien de deelnemers van het bewijs van deelname. “Gelukkig is het stempelboekje weer terug”, aldus een deelneemster.

Bij het wegrijden krijgen de deelnemers een graanreep aangeboden door Dit is Assen. De meeste deelnemers kiezen voor de afstand van 40 kilometer. Naast dat er onderweg ook genoeg te beleven valt, is bij De Bonte Wever de braderie ook weer aanwezig met vele verschillende artikelen en informatie.

Nog twee dagen in het vooruitzicht tot de finish. Mocht u ook een dag (of zelfs de laatste twee dagen) mee willen fietsen, bent u van harte welkom.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page