top of page

Warmte halverwege Summerbreak


Assen - Zonovergoten, vakantie en Summerbreak bij de Baggelhuizerplas. Wat kan nou een betere combinatie zijn op deze woensdag? Eigenlijk niet veel. Er is genoeg vertier en je kan je energie kwijt … of krijg je dat nou juist van die overheerlijke mugcakes?

Ook vandaag was wederom genoeg te je een hele dag te vermaken: zo was er een triatlon, een GPS-tocht, schermen, banaanvaren en voor de jongsten is een apart deel van het veld afgezet waar springkussens staan.

Maar de dag begint uiteraard met het aanmelden. Bij de aanmelding krijg je een boekje waar je punten in kan verzamelen, die je bij verschillende onderdelen kan winnen. De punten kan je bij andere onderdelen dan inleveren, zoals bij Koen van De Tondel. Daar leer je hoe je met een wattenschijfje en – nog belangrijker – een firesteel. Een klein handig stukje gereedschap dat je kan gebruiken om vuur te maken door middel van vonkjes die eraf komen. “Het is veel handiger dan een aansteker”, vertelt Koen. “Als ik in het water zou vallen, is mijn aansteker nat en kan ik er niets meer mee. Dit veeg ik droog en kan ik meteen weer gebruiken”.

Ook banaanvaren was op deze mooie dag uitermate populair. Een lange rij kinderen stond geduldig te wachten op een vest. En als je dan toch nat bent na zo’n ritje, houdt niets je meer tegen om in de plas te zwemmen of spelen.

Wie liever op het droge bleef, kon onder andere terecht bij karateschool Utagai. Daar kon je plankjes door midden slaan, onder aanmoediging van Sander. Supertrots als het lukt natuurlijk, en anders is de aanmoediging van ouders die foto’s maken en Sander die je geduldig nog een kans geeft het laatste zetje om bij slag twee het plankje door te slaan.

Vandaag kon alvast begonnen worden met het bouwen van hutten, hetgeen morgenochtend verder gaat. Daarna is het tijd voor het toernooi dat zal plaatsvinden. Alle kinderen kunnen hieraan meedoen, ongeacht of ze de afgelopen dagen zijn geweest.

Vrijdag zal de laatste dag zijn van Summerbreak 2017. “Dan gaan we knallen”, aldus verschillende medewerkers van Assen Beweegt.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page