top of page

Leeftijd is slechts een getal


Assen - Ook de tweede dag van het Preuvement is drukbezocht. Voor het DNK-Sligro stage staan drommen mensen, die langzaam een grote menigte vormt tijdens het optreden van Niels Geusebroek. Maar ook bij de Rabo stage zitten mensen, vaak met een bordje eten voor de lekkere trek of als maaltijd. Samengevat in één woord is Preuvement ‘genieten’.

Verschillende horecagelegenheden hadden een eigen plekje gevonden en zowel op de Brink als in de Gouveneurstuin kwam de geur van broodjes hamburger, pizza en andere lekkernijen je tegemoet. Overal zag je mensen zitten en staan met een glas drinken of wat versnaperingen, genietend van de muziek, een goed gesprek en de ambiance.

Ook voor de jeugd was er genoeg te beleven. Enigen stonden voor aan het podium of hadden zich een plekje op de rand van het podium verschaft. Anderen waren te vinden bij eetstandjes, aan de hand van papa, mama, opa of oma. Er was ook zo veel te kiezen uit al dat lekkers. Of je nou bij Manolitos stond of bij De Bakker en De Schenker of toch koos voor een Portugees hapje van Mister Portugal, het was allemaal lekker en smaakte naar meer. De jongsten waren te vinden in de ballenbak., terwijl de iets oudere jongeren mooie 3D-figuren maakten.

Ook de verkoop van kaarten voor het komende theaterseizoen bij De Nieuwe Kolk loopt goed. Voor de voorstelling van Niels Geusebroek op 20 oktober zijn nog enkele kaarten te verkrijgen. Maar ook Sven Ratzke staat in het Asser theater. Op 8 maart zal hij het podium in de Rabo-Zaal onveilig maken. Moeiteloos kan hij overgaan van de stijl van David Bowie naar Ramses Shaffy. Een andere artiest die publiek trok was Ruud Fieten. De singer/songwriter uit Meppel heeft zijn album In Orbit bij zich, waar hij onder andere Wintercome van zingt. Zijn nummers gaan over tegenovergestelden, seizoenen en herhalingen. En op herhaling gaat hij: 29 september staat hij in Podium Zuidhaege. “En ik neem bier mee”, aldus Ruud. “Ik ben zo bang dat ik voor een lege zaal sta, dus ik hoop dat jullie allemaal komen”.

De Prince Tribute Band moest helaas verstek laten gaan. Op het laatste moment is daarvoor René Karst gevraagd. De zanger met het Nederlandse repertoire weet de stemming hoog te houden. Meezingen is niet verplicht, maar wordt wel uitbundig gedaan.

Preuvement 2017 is over, afgelopen. Jong en oud hebben kunnen genieten en een blik in de keuken gekregen, kunnen proeven van het nieuwe culturele seizoen en de smaken van de Asser horeca. De organisatie kan terugkijken op een geslaagd weekend, dat mede door het mooie weer en de uitgebreide line-up van artiesten nog lang in het geheugen zal blijven van Assenaren.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page