top of page

1000-soortendag


Natuurclub IVN-KNNV Assen houdt zaterdag 9 en zondag 10 september voor het eerst in Drenthe een 1000-soortendag. De bedoeling is om 1000 verschillende soorten te vinden en op naam te brengen: vogels, vlinders, vleermuizen, planten, bomen, vissen, insecten, waterdiertjes en reptielen.

Centrale locatie van de 1000-soortendag is het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos. De start is zaterdag om 10.00 uur, het einde zondag om 16.00 uur.

Iedereen, jong en oud, kan actief meedoen aan deze publieksactiviteit en met een vrijwilliger van IVN-KNNV uitzwermen over Assen. Spotten, op naam brengen, tellen en noteren. Op diverse locaties in Assen gaan de groepen dat weekend aan de slag. Op zaterdag in het Asserbos, Park Pittelo en Kloosterveen. Op zondag langs het Deurzerdiep, in Baggelhuizen, het Lariksbos en de Landjes in Marsdijk. Zaterdagavond is er een lezing over vleermuizen met aansluitend een excursie.

Bij elk van de locaties gaan 2 of 3 vogelkenners en 2 of 3 plantendeskundigen mee. Daarnaast één gastheer of gastvrouw. De deelnemers noteren op afstreeplijsten welke soorten ze zien en schrijven de bijzonderheden op.

Op de achtergrond werken mensen in het Duurzaamheidscentrum in het Asserbos aan de verwerking van de afstreeplijsten. Zondagmiddag rond 16.00 uur zal de voorlopige eindstand van de inventarisatie bekend worden gemaakt.

De inventarisatie geeft inzicht in het natuurbeheer en geeft het belang van biodiversiteit in stedelijk gebied aan.

De excursies op de locaties duren ca. 2 uur. Deelnemers kunnen zich voorbereiden met goed schoeisel of laarzen, een vlindernetje, een verrekijker en een loep.

Deelname is gratis en men hoeft zich van tevoren niet aan te melden.

Agenda: 1000 soorten spotten

Data: zaterdag 9 en zondag 10 september 2017; 10.00 uur

Locaties: IVN; KNNV; Facebook

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page