top of page

“Zeer goed initiatief”


Assen - De scholen zijn weer begonnen, de eerste jongeren kijken alweer uit naar de herfstvakantie. Voor sommigen is dit het eerste jaar op de middelbare school, wat een grote omschakeling kan zijn. Nieuwe school, nieuwe vrienden, andere leraren en een heel nieuw sociaal leven. Voor jongeren tussen 12 en 17 jaar is er in Assen één keer per jaar een groot feest in De Bonte Wever, georganiseerd door Vaart Welzijn: GoZero Procent. Een feestavond met muziek en games, maar zonder alcohol, tabak en drugs.

Al een aantal jaar geleden kwamen een groep tieners op het idee om een feest te organiseren voor de jongeren in Assen. Voor deze groep is – zeker na het sluiten van enkele horecagelegenheden deze maand - niet veel mogelijkheid om uit te gaan. Het doel was destijds om een veilige omgeving te creëren waarbij geen alcohol en drugs toegelaten zou worden. Met dat concept is GoZero Procent de afgelopen jaren in een vogelvlucht een begrip geworden onder jongeren.

Bij de deur staan medewerkers van het evenement te controleren op zogenaamd ‘indrinkers’, jongeren die thuis of onderweg al alcohol hebben genuttigd. Door middel van blaastests wordt dit nagegaan. Binnen zijn frisdrank, sapjes en alcoholvrije cocktails te verkrijgen, maar ook is er genoeg te eten. Patat, broodje hamburger of een andere snack vinden gretige liefhebbers.Ook aan vertier is er geen gebrek. De rodeo stier en Bungee Run waren de hele avond in trek bij jeugdige bezoekers. Maar iedereen kwam uiteraard voor de artiesten die optraden.

Grote publiekstrekkers waren Vinchenzo, Bokoesam en Nigel Sean, maar ook verschillende DJ’s en MC’s maakten hun opwachting.

De (nog) 17-jarige Vinchenzo gaf zijn laatste optreden als minderjarige. Voornamelijk veel schreeuwende meiden stonden voor het podium te dringen en na afloop nam de zanger uitgebreid de tijd voor alle foto’s en handtekeningen met toegestroomde fans. “Ik wil niemand teleur stellen. Ik kan mij nog goed herinneren dat ik zelf als fan op een handtekening stond te wachten”, zegt hij.Ook Nigel Sean had wat te vertellen over het evenement: “Ik vind dit een goed initiatief. Jullie zijn zwaar aan het feesten zonder ook maar een druppel alcohol. Respect jongens!” Over het optreden had hij ook wat te melden:”Als het publiek het naar de zin heeft, hebben wij ook een goed optreden. En dat was vanavond zeker het geval.”.

Om middernacht was het voor iedereen het einde van GoZero Procent 2017. Heel resoluut wees MC Wes-L de voorste man voor de polonaise aan en verlieten alle bezoekers de zaal. Ook artiesten staan volledig achter dit initiatief en de jongeren hebben een leuke avond kunnen beleven. Voor sommigen was het de eerste keer, anderen zullen volgend jaar niet als bezoeker terugkerenDe organisatie was ook dit jaar weer tevreden over het verloop van het feest, dat soepel verliep. Beveiliging, EHBO en vrijwilligers hadden samen met het personeel van De Bonte Wever een uitstekende samenwerking.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page