top of page

Een avond gratis muziek met Popronde


Assen - Eén keer per jaar komt het circus dat Popronde heet naar Assen. Het is het grootste gratis rondreizende concert van Nederland. Komende donderdag zullen er op zestien locaties wederom het podium bieden aan 27 acts, waaronder Joost Dijkema en Okke Punt.

Traditioneel zal in het Drents Museum geopend worden, dit jaar door Lisa Nora. De zangeres uit Enschede gooide al hoge ogen bij de talentenjacht van radio-dj Giel Beelen en won niet veel later Art Rocks. In een mix van pop en folk schrijft zij haar eigen nummers. Ook in 2016 speelde zij al tijdens Popronde, echter niet in Assen. Een prachtige stem die je niet mag missen.

Een ander jong talent is Colin Waters. Met zijn positieve teksten tovert hij een glimlach op het gezicht van een ieder.

Ook Joost Dijkema komt weer naar Assen. Voor de eerste keer in Popronde, maar zeker geen onbekende in Drenthe. De Groninger stadstroubadoer is opgegroeid in Rolde. Al veelal heeft hij bewezen een magiër te zijn met de snaren. Zijn teksten worden serieuzer, rustiger. Dat betekent niet dat zijn muziek saai is… allesbehalve. Zijn debuutalbum Sacred Revelations is nu bijna een jaar uit en wordt alom geroemd.

Om alvast in de sfeer te komen zal de CD-afdeling Warenhuis Vanderveen. Vanaf 14:00 uur zijn er previews van 14 van de acts. Dit om alvast in de sfeer te komen, of om uit te maken welke act u echt wil zien die avond. Van het Drents Museum, het kantoor van het Dagblad van het Noorden, verschillende locaties in de Rolderstraat en de Markt kunt u optredens bewonderen.

Voor het volledige programma kunt u terecht op de site van Popronde Assen. Ook kunt u terecht bij de infostand van Popronde, die u op 19 oktober vanaf 20:00 uur kunt vinden op het terras van Café Lodewijk Napoleon 1809. Net als vorig jaar staat daar ook weer de Phocabby Selfie Service en is er merchandice te koop. Komt u rustig langs en laat u informeren!

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page