top of page

Heet avondje


Assen - Ruim 900 honderd dames genoten in De Bonte Wever van verhitte taferelen tijdens het optreden van Australia's Thunder From Down Under. Voordat de show begon werd er in de zaal druk gewerkt aan licht en geluid, terwijl menig dame al buiten de deuren van het Plaza stond te wachten met ongeduld.

Om kwart voor acht gingen de deuren open en probeerde iedereen zo snel mogelijk een goede plek te bemachtigen. Kaasplankjes, worst, wijn en andere versnaperingen kwamen op tafel die bemachtigd was. Een aantal zaten op de start van hun eerste show te wachten, menigeen waren vorig jaar ook al bij Thunder From Down Under geweest. En dan is er een groep dames die niet alleen naar Assen komt om de heren te bewonderen, maar naar meerdere - zon niet alle – shows mee zullen maken. Ongeduldig wordt er gewacht op het aftellen naar de show. Als het licht uit gaat, op het scherm afgeteld wordt, komt het geluid van de show nauwelijks uit boven het geschreeuw van het publiek. Presentator deze avond is Dean, die het voor elkaar krijgt om boven de gillende dames uit te komen. Maar voor een avond met een man in pak zijn de dames niet gekomen, Kledingstukken die in het rond vliegen en mannen die geweldig kunnen dansen … daarvoor zijn ze gekomen. En dat zullen ze meemaken. Dansende mannen die heel dichtbij komen, op tafels staan en je uit de stoel tillen.

De eerste plaats waar de show beland is in de jungle, waar Alex heer en meester is .Een poging van Edward om – op de muziek van ‘George of the Jungle’ – de jungle over te nemen, wordt op komische wijze afgestraft. Dit tot vertier van publiek. Met enige regelmaat worden er ook dames uit het publiek gehaald en het podium op geleidt om daar “onderworpen” te worden aan de kunsten van de heren. Hier werd weinig aan de verbeelding overgelaten. En daar blijft het niet bij. Keer op keer lopen de mannen het publiek in, wat de goedkeuring van het publiek zeker kon wegdragen. Na de jungle is het podium voor het leger gereserveerd. Legeroverste Sean laat een goed gedrilde routine zien waarbij het uniform niet lang aan bleef. En welke vrouw houdt nou niet van een man in – of eigenlijk uit – uniform? De dames in De Bonte Wever in ieder geval wel. De show van Thunder from Down Under is een interactieve show. Ook het spelshoweffect is, net als vorig jaar, wederom aanwezig. De show heeft in vergelijking met vorig jaar overeenkomsten, maar is op bepaalde punten zeker veranderd. Aangepaste en nieuwe routines wisselen elkaar af. Daardoor blijft de show aangenaam om te beleven. Halverwege de show mag een ieder aanwezig filmen en fotograferen, hetgeen uitvoerig gedaan wordt. Alle foto’s en video’s mogen op social media gedeeld worden en niets is leuker om dan ook @ThunderVegas te taggen. Na een pauze van ongeveer twintig minuten gaat de show weer verder met Jason. Zijn duistere optreden deed menig vrouwenhart sneller kloppen. De ‘graaf’ liet weten dat er niet met hem te spotten valt en schroomt niet om zijn ‘slachtoffer’vast bij de handen vast te binden. Dit hachelijke avontuur vraagt om bescherming. Het SWAT-team staat al klaar met leider Beau aan het hoofd.

De temperatuur begint aardig op te lopen en verkoeling is een absolute must. En wie kan beter een brand blussen dan de Australische brandweerman Edward? Hij doet in ieder geval een goede poging die erg gewaardeerd wordt in de zaal. Of de temperatuur er ook daadwerkelijk van daalt, is de vraag… Door de avond heen dragen de heren roze kleding. Dit omdat er in Amerika (en ondertussen ook steeds meer in Nederland) aandacht gevraagd wordt voor borstkankeronderzoek. Dean benadrukt nogmaals hoe belangrijk het is om je regelmatig hierop te laten onderzoeken.

Maar naast presenteren kan Dean ook dansen. Als hij Marie op het podium haalt, laat hij “niet één, niet twee, niet drie, maar vier jongens” voor haar dansen. Dat hij zelf één van de vier is, verteld hij er niet bij. Marie ziet alleen maar met een blij gezicht op het podium. Met ‘Save a Horse, Ride a Cowboy’ wordt het eind van de show ingezet. Een laatste keer gillen, een laatste keer genieten. Een avond vol goede muziek, sterke routines en veel vermaak. Na het succes van vorig jaar, was Australia’s Thunder From Down Under dit jaar nog groter in De Bonte Wever. Of dat ook voor volgend jaar een terugkeer beloofd, is momenteel nog niet zeker. Aan het publiek en de jongens zal het niet liggen: “Dit is een geweldige locatie met geweldig publiek”, aldus de heren. Na de show is er de mogelijkheid om met de heren op de foto te gaan. Een lange rij vormt zich bij het podium want die kans wil menigeen zich niet laten ontgaan. Het is een meidenavond om met plezier op terug te kijken en die vraagt om herhaling.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page