top of page

Glitterhoofdstad van de wereldwereld


Assen - Vier dagen lang is Assen het glamourmekka van de wereld. Danskoppels uit 45 landen wereldwijd zijn naar de Drentse hoofdstad getogen om kans te maken om zich een jaar lang de beste van de wereld te mogen noemen.

Sinds donderdag staan duizenden dansers op de dansvloer. Zowel Ballroom als Latin wordt gedanst, maar ook zijn er showdansers aanwezig. “Dansen is niet iets wat je zomaar doet. Wij trainen ongeveer 15 uur per week. Probeer maar eens twee minuten in de danshouding te staan, dat is best nog een uitdaging”, aldus een deelnemer. Voordat de deuren van het Plaza opengaan, wordt er druk gewerkt aan kapsels en make-up in de Caféstraat, die tijdelijk als kleedruimte dient. In kimono’s wordt er nog geoefend, de laatste puntjes op de i gezet. Dansen is niet leeftijdgebonden, zoals dit weekend wederom duidelijk wordt. Van jong tot oud staat op de dansvloer. In verschillende leeftijdsgroepen laten ze de toeschouwers genieten van de verschillende dansen. Van Weense Wals tot Paso Doble en alles wat daartussen ligt… het passeerde allemaal de revue. De jongste groep is de jeugd tot 10 jaar, de oudste groep bestaat uit de 50+ers. Naast amateursdansers, zijn er ook de professionele dansers, opkomende sterren en een combinatie van leerling-leraar dansen. Met 69 juryleden uit alle windhoeken is dit op alle fronten een internationaal feest.

Voor velen is de zaterdag het hoogtepunt van het weekend. Traditiegetrouw wordt de zaterdagavond ingeluid met een uitbundig feest en vele verrassingen. Onderdeel hiervan is een dans die iedereen gezamelijk doet, dat deze Super Saturday gevolgd wordt door een limbo. Hierna begint hetgeen waar iedereen naar uit kijkt: de profesionele Latin-dansers die voor een plek in de finale strijden. Ook de Pro-Am Ballroom-dansers nemen de vloer over.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page