top of page

“Keigaaf feest”


Assen - Vanavond in De Bonte Wever geen kerstsfeer, maar keiharde rockmuziek. De vier beste coverbands van de vier grootste rockbands betraden vanavond het podium. Terwijl het publiek mondjesmaat binnenkwam, knalde door de luidsprekers de eerste klanken van wat een keigaaf feest zou worden.

Powerslave mocht deze avond aftrappen. De eerste Iron Maiden tributeband van Nederland speelde van begin af aan steengoed en wist al snel de sfeer voor de avond te zetten. Ondanks dat de band met invallers Marcel Coenen en John Jaycee Cuijpers speelde, deed dit absoluut niets af aan het optreden. Hits als The Trooper, Run to the Hills en Can I Play with Madness mochten niet ontbreken tijdens het uur dat de mannen op het podium stonden.

Het af- en opbouwen tussen de optredens van de verschillende bands door, ging in een rap tempo. Menig bezoeker had net genoeg tijd om een drankje te halen, want met twee bars open werd er ook snel geschonken. Ook het serveren van de verschillende snacks kon op dankbare blikken rekenen.

De band Slash n’ Roses speelt nummers van Guns n’ Roses met veel liefde en passie. Grote hit Welcome to the Jungle ontbreekt niet. Gierende gitaren en sterke baspartijen laten de toeschouwers genieten. Aanmoedigen tot meezingen is niet nodig, want iedereen kent toch Knockin’ on Heaven’s Door, Sweet Child o’ Mine en Paradise City. Het is maar een greep van de hits die er over de bijna 45 jaar zijn geschreven.

Hits als Highway to Hell, Dirty Deeds en uiteraard Thunderstruck behoren tot AC/DC. Tributeband ACinDC weet deze en andere hits perfect te vertolken met een eigen sound en overvloedig veel energie op het podium. Ze staan op podia over de hele wereld, maar ook in Nederland zijn ze geen onbekende. Zo stonden ze al op Zwarte Cross en Graspop. Het publiek kon het zeer waarderen. En als je aan het eind als tiener een gesigneerd drumstokje rijker bent, kan je avond niet meer stuk.

Afsluiter van de avond is zeker niet de minste. Als je al van een minste kunt spreken, want alle bands waren geweldig en hebben alles gegeven om er een geslaagde avond van te maken. Present Danger is dé Metallica tributeband van Nederland, zo niet van Europa. In 2008 won deze band de grootste prijs van Nederland: De Clash of the Coverbands. En rock zou rock niet zijn zonder een ballad. Laat Metallica nou een hele mooie ballad in het arsenaal hebben, dus Nothing Else Matters stond absoluut op de setlist. Maar ook hits als One, Enter Sandman en Fade to Black kwamen door de luidsprekers schallen.

De organisatie van Legends of Rock mag terugkijken op een geslaagd feest. Het publiek heeft zich meer dan vermaakt en ook de bandleden kijken terug op een geweldige avond. “Wat een keigaaf feest!”, aldus de mannen van Present Danger. “Dit is zeker voor herhaling vatbaar. Wij komen in ieder geval graag terug”.

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page