top of page

Kerst Volleybal Toernooi: Assen regeert

Assen - Na twee dagen strijden is voor alle deelnemers van het Kerst Volleybal Toernooi eindelijk de finaledag aangebroken. En ondanks dat het voor het gros van de spelers om de gezelligheid gaat, zijn de teams die nog in de competitie zitten, een serieus fanatieke aangelegenheid. Want als je dan kans hebt om je kampioen te mogen noemen, wil je die kans niet door je vingers laten glippen.

In De Timp worden vanaf 11:00uur in de ochtend de finales gespeeld. Bij de jongens staan de teams van het Belgische VC Tongerlo tegenover het thuisteam Sudosa-Desto, terwijl bij de meisjes Holyoke tegen Lycurgus de finale spelen.Na de winst van Sudosa-Desto (2-0) en Lycurgus (2-1), betraden de hogere teams de velden.

Bij Dames Hoger 2 stonden wederom onze zuiderburen van Wanna BE’s tegenover NVC Nieuwegein. De winst was voor Nieuwegein, dat met 2-0 een feestje kon bouwen.

Bij Heren Hoger 2 stonden de heren van Veracles uit Groningen tegenover het Duitse Hanover. Veel slaap hadden de Duitsers niet gehad, het was duidelijk dat de gezelligheid vele malen belangrijker was. Dat ze überhaupt in de finale stonden, was voor hen al enigszins onbegrijpelijk, maar dat ze ook met de winst naar huis gingen konden ze nauwelijks bevatten. Met 2-0 hadden ze iets meer overwicht op de wedstrijd. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat de mannen van Veracles slecht stonden te spelen. De heren uit Hannover zijn van plan om volgend jaar hun titel te prolongeren.

Op deze finaledag kwam ook wethouder van Sport Albert Smit naar De Timp toe. Volleybal is hem niet geheel onbekend. “Ik heb wel eens gespeeld, maar ik was toch meer van het voetbal en tennis”, laat hij weten. “Een evenement als dit is natuurlijk fantastisch voor Assen. Er komen teams uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland”.

De finale van Dames Hoger 1 ging tussen het Groningse Veracles tegen VC Volt uit het Land van Cuijk. De dames uit Groningen wonnen overtuigend met 3-0 alhoewel VC Volt van tijd tot tijd voldoende terug kon komen om het een spannende wedstrijd te maken.

Bij de Heren Hoger 1 had Sudosa-Desto het thuisvoordeel. VV Zaanstad was verre van kansloos, maar wisten op de belangrijke momenten niet te scoren en was voor de ploeg uit Assen een waardige tegenstander. Met 3-1 won Sudosa-Desto.

Wethouder Smit mocht de prijzen uitreiken en deelde in het feest mee. Net als mascotte Appie overigens, die niet alleen aan het feesten was, maar ook de verliezende partijen een hart onder de riem stak.

Een evenement als deze is onmogelijk te organiseren zonder sponsoren en vrijwilligers. CS Vincent van Gogh zorgt dat de spelers en vrijwilligers onderdak hebben en de organisatie een thuisbasis, terwijl bij De Drie van Assen het spelersfeest georganiseerd wordt.

Uiteraard kan dit evenement niet zonder meters kabels voor licht en geluid, waarvoor DIA Licht, Geluid en Beeld verantwoordelijk is. Daarnaast leverden ze voor de finaledag ook de rookmachine, thrust en flames.

Ook Gemeente Assen deed een duit in het zakje en voor alle spelers reden er busjes tussen de locaties.

Het duurt nog 352 dagen tot het volgende toernooi, waarvoor natuurlijk weer sponsoren en vrijwilligers nodig zijn. Toernooi nummer 68 was een feest, toernooi nummer 69 mag een uitbundig feest worden!

© Beleef Assen

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page