top of page

Inspiratie en motivatie op HorecaEvenTT

Assen - Deze morgen om 11:00 precies openden zich de deuren voor het HorecaEvenTT. Deze jaarlijks terugkerende beurs voor horeca-ondernemers wordt voor de 9e keer gehouden in de TT-hal.

In een overzichtelijke opstelling en met een ontspannen sfeer begon de beurs rustig. Verschillende deelnemers vinden de kleinschalige 3-daagse beurs in het noorden gemoedelijk. "Het is een goede manier om klantcontacten te onderhouden en om nieuwe producten onder de aandacht te brengen. Je ziet op deze manier meer vaste klanten dan als je zelf op bezoek gaat bij de klant. Dan kan je misschien 5 of 6 klanten bezoeken op een dag, hier kom je in 3 dagen zeker 100 klanten tegen.", aldus de medewerkers van Il Primo / La Venezia ijs. In Dordrecht is de ijssalon al jaren een begrip.

"De laatste jaren is de markt verzadigd geraakt", gaat het gesprek verder. "Na 20 jaar op beurzen, zie je veel veranderen. Vroeger was er ieder jaar een noviteit, maar er is niet veel vernieuwing meer op de markt. Een nieuwe smaak ijs wordt toegevoegd en uitgetest, maar dit is een dure aangelegenheid. En soms wordt een smaak gesaneerd en zie je niet meer terug."

"Ook internet heeft een grote invloed op de beurs. Tegenwoordig doet men ook het huiswerk voordat men naar een beurs gaat als bezoeker. Op internet zoek je al uit welke bedrijven producten aanbieden die interessant zijn en gaat men dit vergelijken met aandere aanbieders. Vroeger was de mogelijkheid hier niet voor."

Catunabú heeft het al vroeg druk. De dames die dit Spaanse premium koffiemerk promoten hebben het druk met het zetten van espresso's en cappuchino's. Mieke Grievink verteld: "De koffie is als merk niet in de winkels te koop in Nederland. In de horeca wel, en daar laten we graag de Spaanse zon proeven in de koffie." Catunabú valt onder BonneBella, een onafhankelijke groep die meerdere koffiemerken in het assortiment heeft.

"Burgers zijn hot". Salomon Foodworld maakt geen doorsnee burgers. "We willen inspireren, niet kopieëren", zegt de chef vanachter de grill. "Daarom werken we ook vanuit een 3 zuilen formule. Er zijn de Finger Foods, Handheld Snacks en Center of the Plate."

Naast alle informatie die bij de verschillende stands te verkrijgen is, is er ook een Culinaire Topwedstrijd. De Grand Prix EvenTTCulinair heeft een volle bezetting. Voor de winnaar ligt er €5000,- klaar. Ook dinsdag en woensdag zullen de kookunits in de wedstrijdomgeving bezet zijn. Daarnaast zijn er ook workshops op verschillende gebieden.

© Beleef Assen

© Foto's Beleef Assen en PiMaBu

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page