top of page

Systema voor alle vrouwen zeer leerzaam


Assen / Smilde - Het was een workshop die bij de deelneemsters zeker in de smaak is gevallen. Gisterenavond hadden trainers Kees Brinksma en Assenaar Björn van Strien speciaal voor vrouwen een training Systema georganiseerd.

Op de vraag van wie dit idee kwam, antwoordt Kees: "Van ons beiden, maar het meest toch van Björn". Beide heren vinden het belangrijk dat vrouwen zich kunnen verdedigen in alle situaties. In een eerder artikel hebben wij al eerder over Systema bericht. Die groep bestaat voornamelijk uit heren, maar de trainers zijn ervan overtuigd dat ook vrouwen hier voordeel van hebben.

De 7 dames die zich hadden opgegeven hiervoor hebben te kennen gegeven dat het zeer leerzaam was. Met weinig tot geen moeite en energie hebben ze geleerd om los te komen uit een greep, terug te vechten vanuit een grondpositie en hebben meer zelfvertrouwen gekregen. "Iets wat eigenlijk iedere vrouw en ieder meisje zou moeten leren".

Of het in deze vorm een vervolg gaat krijgen, is nog onzeker. Eerst zal gekeken moeten worden of hier animo voor is. Uiteraard kan iedereen meetrainen met de reguliere trainingen, die iedere dinsdagavond plaats vinden in de Gymzaal Smilde aan de Emmastraat 2 in Smilde. De trainingen beginnen om 19:00 uur.

© Beleef Assen

Tags:

Featured Posts
Recent Posts
Search By Tags
Archive
bottom of page